Page content

Vraag naar koophuizen blijft groot

De vraag naar koophuizen blijft extreem groot.

Ook in het derde kwartaal van 2018 is de vraag naar koophuizen enorm groot. In de grote steden is het niet aan te slepen met huizen en veel woningzoekers vinden de prijzen zo langzamerhand te duur worden. Veel zoekers zullen consessies moeten doen en overwegen naar buitengebieden. De markt is totaal omgeslagen en we zien dat kopers steeds vaker in de rij staan. Ook in veel buitengebieden is te merken dat de prijzen blijven stijgen. In 2019 zet deze trend zich door en staan veel woningzoekers die ├ęcht willen kopen vaak met lege handen.

Veel starters hebben het moeilijk

In het starters-segment is haast geen woning te krijgen. Ook hier is het aanbod extreem laag en in razend tempo verkocht. De starter zoekt vaak een woning rondom het centrum en komt daar bijna niet aanbod. Huren is vaak ook geen optie omdat er haast niets beschikbaar is, is er wel een huurwoning gevonden staan ze in de rij of is de huurprijs veel te hoog. Uiteindelijk moet alles wel betaald worden.

Makelaars hebben moeite om aan aanbod te komen

Ook makelaars hebben het zwaar, er is haast niet aan aanbod te komen. Huizenverkopers wachten in veel gevallen totdat er een leuk huis voorbij komt. Ze durven simpelweg de woning nog niet te verkopen omdat het risico bestaat dat er binnen enkele maanden geen geschikte woning wordt gevonden. Eerst een woning vinden en kopen en daarna pas verkopen lijkt een toenemende trend te worden.

Biedt een aankoopmakelaar inschakelen uitkomst?

Een aankoopmakelaar inschakelen is altijd een slimme zet maar of de aankoopmakelaar uitkomst biedt is per regio verschillend. Wanneer er hordes met kopers op een woning afkomen kan de aankoopmakelaar ook geen ijzer met de handen breken en zal er samen met de rest geboden moeten worden. Wanneer de vraag wat minder is naar een woning kan de makelaar de koop misschien een zetje in de goede richting geven waardoor je als koper kunt profiteren. Schakel altijd een aankoopmakelaar in voor advies. Zeker in deze gekke tijd. Een verkeerde aankoop of onnodige fout is snel gemaakt. De aankoopmakelaar beschermt je.

Overweeg jij je huis te verkopen?

Als verkoper zit je in deze tijd goed maar vaak wil je ook wat weer kopen. Doordat het aanbod extreem laag is valt het vaak niet mee om een geschikt huis te vinden. Overweeg je toch te verkopen neem dan eens contact met ons op. Nieuwetijdsmakelaar werkt landelijk en beschikt over een enorm netwerk aan kopers. Ook via Facebook en Funda bieden wij jouw woning aan waardoor de kans op een succesvolle verkoop extreem groot is.

Laat even een bericht achter of bel ons op 085-2220661.

Contact

  • Geen categorieën