arrow_drop_up arrow_drop_down

Meest gestelde vragen

Vraag en antwoord:

Wie doet de waardebepaling?

Wij geven een realistische indicatie van de waarde af en bespreken met jou de verkoopstrategie voor het beste resultaat. Hierin hebben wij een adviserende rol, uiteindelijk bepaal jij zelf voor welke prijs de woning in de markt wordt gezet.

Is dit hetzelfde als zelf verkopen?

Ja, in de volksmond wordt dit zelf verkopen genoemd vandaar de slogan DOE'T LEKKER ZELF! Nieuwetijdsmakelaar helpt jou bij het zelf verkopen van je huis waarbij wij jou ondersteunen en adviseren voor het maximale resultaat. Daarnaast nemen wij de juridische rompslomp voor onze rekening. Wel zo veilig. Wij gaan net een stapje verder dan een gemiddelde (internet)makelaar om voor jou het beste resultaat te behalen.

Is een huis zelf verkopen moeilijk?

Nee, wanneer je samen met Nieuwetijdsmakelaar verkoopt begeleiden wij jou tijdens het gehele verkoopproces. Zo heb je altijd een deskundige paraat waar je met al je vragen terecht kunt.

Komt mijn huis ook op Funda?

Jazeker, op Funda mag jouw huis niet ontbreken daarom plaatsen we jouw huis uitgebreid op Funda en krijg je een account voor inzage in de statistieken.

Gebruikt Nieuwetijdsmakelaar ook Social Media?

Ja, wij maken een speciale template voor Facebook waarmee je enorm veel geïnteresseerden bereikt. Dit noemen wij de Facebook-BOOSTER. Naast Facebook maken wij ook gebruik van Twitter, Youtube en Instagram.

Moet ik zelf de foto's maken?

Uit onderzoek is gebleken dat een mooie fotoreportage leidt tot meer aanvragen en daardoor een hogere opbrengst. Om deze kwaliteit te waarborgen verzorgen wij de gehele presentatie, dus ook de foto's. Daarmee wordt het beste resultaat behaald.

Wat bespaar ik?

Doordat je zelf de bezichtigingen doet bespaar je al snel duizenden euro's. Een gemiddelde makelaar kost al snel 1,5% excl. opstartkosten en btw. Bij Nieuwetijdsmakelaar betaal je één vast bedrag, ongeacht de waarde van je huis. Wel zo eerlijk vinden wij.

Wat is het verschil met andere makelaars?

Wij vinden kwaliteit het allerbelangrijkste, daarom hebben wij ons bedrijf zo ingericht dat we met uitzondering van de bezichtigingen en bezoek aan de notaris alles voor je regelen. Bij veel online makelaars mag/moet je zelf de foto's, plattegronden, video en tekst maken. Bij ons niet. Wij komen de woning volledig inmeten, verzorgen plattegronden, de foto's, een woningvideo en schrijven een uitnodigende tekst. Wij voeren de woning ook volledig in terwijl bij veel andere makelaars een "doe het zelf" module klaarstaat zodat jij zelf alles in moet vullen. Tot slot: Van de "zelf verkoop" concepten staan wij het dichtst bij een plaatselijke makelaar maar dan wel veel goedkoper en moderner.

Krijg ik ook een te koop bord?

Ja, wij versturen een te koop bord met bijbehorende stickers. Zo weet de hele buurt dat jouw huis te koop staat. Wil je liever geen bord? Geen probleem, een te koop bord niet verplicht.

Waarom zo goedkoop?

De bezichtigingen en afspraken plannen kosten onze makelaars veel tijd, die tijd wordt bespaart doordat jij dit zelf doet. Hierdoor betaal je alleen voor hetgeen écht nodig is. Wel zo slim.

Wat doen jullie allemaal?

Met uitzondering van de bezichtigingen en bezoek aan de notaris regelen wij alles. Net zoals een traditionele makelaar maar dan veel goedkoper. Van a t/m z inclusief onderhandelen, koopovereenkomst opmaken en juridische afwikkeling. Volledige begeleiding van begin tot eind.

Wie plaatst de woning online?

Ook dat regelen we voor je, bij veel "doe het zelf" concepten moet je dit zelf doen. Omdat dit voor veel verkopers geen dagelijkse kost is voeren wij alle gegevens in. Jij als verkoper controleert de volledige presentatie voordat jouw woning definitief wordt geplaatst. Jij houdt hiermee volledige controle over het proces.

Kan ik zelf de bezichtiging(en) of een open huis wel zelf?

Zeker, jij kunt de woonbeleving beter dan een makelaar overbrengen op de kijker. Daarnaast is het vaak informeler dan wanneer een makelaar doet. Neem er rustig de tijd voor en wees gewoon eerlijk. Misschien wordt het zelfs zo gezellig dat er samen een kopje koffie wordt gedronken.

Hoe verloopt het contact?

Wanneer je verkoopt via Nieuwetijdsmakelaar maken wij een WhatsApp-groep voor jouw woning aan. Hierin komen alle betrokkenen in te staan. Zo kunnen we extreem snel communiceren en zijn we sneller dan een gemiddelde makelaar. Geen WhatsApp? Geen probleem, via telefoon en mail zijn we ook goed bereikbaar.

Waar kan ik met mijn (overige) vragen terecht?

Mocht er iets niet duidelijk zijn kun je ons bereiken via 085-2220661 of via het contactformulier op de website. Buiten kantooruren kun je ons (Meindert) bereiken via 06-50212240. Een WhatsApp sturen mag ook. Wij helpen je graag.

Cookiebeleid