arrow_drop_up arrow_drop_down
Stappenplan huis verkopen

Stappenplan

Huis verkopen

Stappenplan huis zelf verkopen

Stap 1: De waarde van jouw huis.

Wij doen onderzoek naar de waarde van je huis en vragen een waarderapport op. We verzamelen gegevens van recent verkochte woningen (referenties) bij jou in de straat, buurt en/of wijk. Daarnaast bespreken we de gedane verbouwingen en verbeteringen van de afgelopen jaren. Ook de kadastrale gegevens vragen we op en indexeren we de waarde van jouw woning naar nu! Deze gegevens vertalen we naar een geschatte waarde en adviseren jou over de vraagprijs. Samen bespreken we de mogelijkheden waarbij wij adviseren en jij beslist.

Stap 2: Gegevens verzamelen en van start.

Actief aan de slag met het verkopen van je huis. Nadat je bent aangemeld zorgen wij voor de” formulieren om in te vullen” zodat je voldoet aan de meldingsplicht. Daarbij ontvang je een e-book met tips en adviezen om jouw huis zo goed mogelijk voor te bereiden op de fotograaf. We maken een WhatsApp groep aan voor snelle communicatie en we geven de fotograaf en inmeter opdracht om met jou een afspraak te plannen. Tevens ontvang je van ons een opdrachtformulier die je eenvoudig (digitaal) kunt tekenen.

Stap 3: Presentatie en promotie.

Nadat we alle media inclusief plattegronden en het meetrapport hebben ontvangen gaan we aan de slag om een mooie presentatie te maken. Samen nemen we de ingevulde formulieren nog even door om niets aan het toeval over te laten.

Jij schrijft een uitnodigende verkooptekst (of besteedt dit uit aan ons) waarna de volledige presentatie aan jou wordt aangeboden voor een laatste controle controle. Nadat je akkoord bent gaan we door naar de promotie.

Stap 4: Laat de kijkers maar komen.

Jouw woning staat inmiddels op onze website en de video op YouTube. We maken een speciaal bericht voor Facebook die je met zoveel mogelijk vrienden kunt delen. Daarna melden we jouw woning uitgebreid aan op Funda. We zijn er klaar voor, laat de aanvragen maar komen.

Stap 5: Planningsstrategie.

De aanvragen voor bezichtigingen geven wij direct aan je door. We bespreken nog even de verkoop- en planningsstrategie waarna je zelf kunt kiezen om de bezichtigingen apart of in de vorm van een open huis te plannen.

Stap 6: Biedingen en deal.

Een bod of meerdere biedingen volgen. Van elk bod of meerdere biedingen ontvang je direct bericht. De onderhandelingen nemen wij voor onze rekening en zullen je van elke stap op de hoogte houden. Nadat er een akkoord is bereikt ontvang je een overzicht van de gesloten deal.

Stap 7: Koopovereenkomst en tekenen.

We verzamelen de gegevens van de koper(s) en maken de koopovereenkomst op die we eerst ter controle aanbieden aan zowel de koper(s) als verkoper(s). Nadat iedereen akkoord is met de inhoud van de stukken gaan we tekenen. Voor het tekenen hoef je de deur niet uit omdat dit gewoon digitaal kan. Wil je liever samen met de koper(s) aan tafel tekenen? Dan sturen wij de stukken per post op.

Stap 8: Eindinspectie en overdracht.

Nadat de stukken zijn getekend zorgen wij ervoor dat deze bij de notaris komen. We plannen de eindinspectie in en controleren de akte van levering inclusief de nota van afrekening die we kort voor de overdracht van de notaris ontvangen. Tevens ontvang je een eindinspectieformulier waarop je ook de meterstanden kunt noteren.

Stap 9: Contact en afronding.

Voor- en na de overdracht hebben we nog even contact of alles duidelijk is of dat er misschien nog vragen zijn. Gefeliciteerd, jouw huis is succesvol verkocht!

Stap 10: Nazorg.

Mocht er na de overdracht bij de notaris toch nog ergen onduidelijkheid over zijn of komt de koper met z.g.n. verborgen gebreken en/of jou aansprakelijk stellen. Dan helpen we jou om met een oplossing te komen en adviseren waar nodig.

Huis verkopen stappenplan

GRATIS ADVIESGESPREK

Tijdens een vrijblijvend informatie- en adviesgesprek neemt één van onze experts ruim de tijd voor al je vragen. We bespreken samen de marktontwikkelingen en verkoopkansen van jouw huis. Hierdoor krijg je een goed beeld van de waarde en ontwikkelingen op de woningmarkt in jouw plaats. Ook leggen wij uit hoe één van onze makelaars je succesvol kan begeleiden met het zelf verkopen van jouw huis zodat je het maximale resultaat behaalt. Dit telefonische adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kost je helemaal niets. 


BEGIN VANDAAG NOG  MET DE VERKOOP VAN JOUW HUIS!

Wat zeggen andere verkopers?

Betrokken makelaar. Snelle terugkoppeling en het hele traject van begin tot eind perfect begeleid.
Menno

Goed bereikbaar. Fijne makelaar, is goed bereikbaar en vind geen vraag teveel.

Miranda

Professioneel en persoonlijk. Heel erg tevreden, professioneel en tegelijkertijd zo persoonlijk.

Renate
Cookiebeleid