Een Huis Verkopen doe je Zó - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huis verkopen stappenplan

HUIS VERKOPEN? 

Dan is dit wat je moet weten voordat je de woningmarkt betreedt

2.500+

Tevreden klanten

14

Jaar ervaring

100%

deskundig

Meindert Zomer

...wat is mijn huis waard?

...wat is de gemiddelde oplevertijd?

...eerst kopen of eerst verkopen?

...hoe maak ik mijn huis klaar voor de verkoop?Wat je vraag ook is, wij helpen je graag!


Hoi, ik ben Meindert en sinds 2010 register makelaar/taxateur. Ik heb duizenden mensen geholpen met vastgoedtransacties en heb zo mijn eigen visie over de makelaardij. Wij gaan voor een zorgeloos en gemoedelijk verkooptraject op een moderne manier waarbij jij zelf de controle houdt.


Wat is voor jou belangrijk bij het verkopen van je huis?


 • De laagste courtage tegen de hoogste opbrengst?
 • Zelf de bezichtigingen doen of door de makelaar laten doen?
 • Volledige controle houden over elke stap van de verkoop?


Bij ons is alles bespreekbaar!


Start nu met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek waarbij je ons vertelt wat jij belangrijk vindt bij de verkoop van je huis!

stappenplan huis verkopen

Wat kan en wil ik lenen

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt weleens gezegd en dat is zeker waar bij een huis verkopen. De eerste vraag is vaak; moet ik nou eerst verkopen of eerst kopen? Dat is een vraag die jij alleen kunt beantwoorden maar ik kan je wel helpen met advies. Vraag dan eerst een gratis adviesgesprek aan voordat je een beslissing neemt. Daarnaast is het belangrijk om je financiële mogelijkheden te kennen. Heb je al een huis gekocht en/of besloten om te verkopen? Dan is het zaak om de waarde van je huis vast (te laten) stellen. Tijdens een waardebepaling ontvang je tips en adviezen waarmee je alvast aan de slag kunt gaan. Verzamel alvast de documenten zoals plattegronden en het eigendomsbewijs.


 • Gratis adviesgesprek voor tips en een eerste verkoopadvies
 • Financiele mogelijkheden in kaart brengen
 • Gratis waardebepaling/verkoopgesprek aanvragen
Huis klaar maken voor verkoop

woning klaar maken voor verkoop

Een huis kopen wordt voor het overgrote deel bepaalt door emotie. Dat gevoel kun jij positief beïnvloeden door je huis klaar te maken voor de verkoop. Dit is niet het leukste deel van de verkoop maar misschien wel het belangrijkste, en dat weet jij natuurlijk ook wel. Alles draait om de eerste indruk en die begint al online. Dat zorgt voor een snellere verkoop tegen een hogere prijs. De tips van de styliste ontvang je van ons. 


 • Je ontvangt alle benodigde tips en adviezen om aan de slag te gaan
 • De styliste komt met een persoonlijk adviesrapport voor jouw huis
 • Jij maakt je huis klaar voor de verkoop waarnaar de fotograaf komt
Huis bezichtigen

Presentatie

De online presentatie is het eerste wat potentiële kopers te zien krijgen. Mooie foto's inclusief plattegronden, een uitnodigende woningtekst, een video en meetrapport waarmee jouw huis pas écht de uitstraling krijgt die het verdiend. Jij bepaalt welke diensten je wel of niet afneemt. Full service dienstverlening of toch liever zelf werkzaamheden verrichten om geld te besparen. Bij ons kan het allemaal.


 • Een complete presentatie voor de beste eerste indruk
 • Jouw huis krijgt de  presentatie en uitstraling die het verdiend
 • Jij bepaalt zelf welke diensten je afneemt, geheel transparant
Jouw huis in de etalage

jouw huis in de etalage

Het klinkt misschien raar om je huis in de etalage te zetten, maar dat is wat er eigenlijk gebeurt. Nadat jij goedkeuring hebt gegeven voor de presentatie gaan we volgas van start. Of wil je liever een soort van stille verkoop? Ook dat is mogelijk bij Nieuwetijdsmakelaar. Jij bepaalt hoe en waar jouw woning wordt gepresenteerd aan potentiële kopers. 


 • Jouw huis uitgebreid op Funda en Social Media
 • Je bereikt de juiste doelgroep voor je huis
 • Mogelijkheid tot stille verkoop
Huis bezichtigen

bezichtigingen

Laat de geïnteresseerden maar komen. Of je nu kiest om te starten voor een open huis of losse bezichtigingen wilt plannen, jouw wens staat voorop. Kies je ervoor om het leukste gedeelte zelf te doen en de kijkers zelf rond te leiden? Ook prima, bij ons is alles mogelijk. Het bespaart je ook nog eens veel geld.


 • Succesvolle bezichtigingen en de kunst van verleiding
 • Losse bezichtigingen of starten met een open huis
 • Mogelijkheid om zelf de bezichtigingen te doen
Bod op een huis doen

bieden maar

Bieden bij inschrijving of onderhandelen? De afgesproken verkoopstrategie wordt toegepast waarbij jij als verkoper de controle houdt over het gehele proces. Alles op een eerlijke en transparante manier om voor jou de beste deal te sluiten. 


 • Bieden bij inschrijving of liever onderhandelen?
 • Als verkoper volledige controle over het biedproces
 • We sluiten voor jou de beste deal
Bouwkundige keuring

afspraken vastleggen

Je sluit de deal die het beste bij je past waarna de gemaakte afspraken worden bevestigd. Hierbij gaat het niet allen om het bedrag maar ook over de overige voorwaarden. Denk hierbij aan een bouwkundige keuring en het voorbehoud financiering maar ook de roerende zaken die eventueel worden overgenomen.

Wij adviseren maar jij bepaalt. 


 • De beste deal waar jij blij van wordt
 • Gemaakte afspraken duidelijk vastgelegd
 • Inclusief overige voorwaarden
Koopovereenkomst

koopovereenkomst

De koopovereenkomst is het meest belangrijke document bij de koop en verkoop van een huis. Hierin worden de gemaakte afspraken vastgelegd en eerst ter controle aan koper(s) en verkoper(s) aangeboden. Wanneer alles akkoord is wordt er (digitaal) getekend en ontvangen betrokken partijen direct een afschrift. Een dag na het tekenen gaat de bedenktijd voor de koper in.


 • De gemaakte afspraken worden verwerkt in de koopovereenkomst 
 • Partijen ontvangen eerst de stukken ter controle
 • Er wordt getekend en partijen ontvangen direct een kopie
Eindinspectie

eindinspectie

Tijdens de eindinspectie controleer je samen met de koper(s) en/of makelaar(s) de woning of alles in orde is. De woning moet leeg en schoon worden opgeleverd met uitzondering van de overgenomen spullen. Je ontvangt van ons tips en adviezen hoe je dit het beste kan doen om gezeur te voorkomen. Ook de meterstanden worden opgenomen en genoteerd. Dat alles wordt netjes vastgelegd in een opleveringsrapport. Op naar de laatste stap!

De overdracht bij de notaris!


 • De woning is schoon en leeg voor de eindinspectie
 • Controle van de woning en opnemen van de meterstanden
 • Alles vastgelegd in een opleveringsrapport
Notaris

Naar de notaris

Na de eindinspectie volgt de gang naar de notaris waar de juridische overdracht plaats vindt. De legitimaties worden gecontroleerd en de stukken doorgenomen. Kort voor de overdracht heb je de stukken ter controle alvast per mail ontvangen, daarbij hoort ook de nota van afrekening. Als slotstuk worden de sleutels overhandigd. 


 • De stukken van de notaris ontvang je kort voor de overdracht
 • De notaris controleert de legitimaties
 • De sleuteloverdracht vindt plaats! 

DE 3 BELANGRIJKSTE PUNTEN DIE VERKOPERS NOEMEN BIJ DE VERKOOP VAN HUN HUIS

Speerpunten bij verkoop huis

Speerpunten bij verkoop

De Juiste Verkoopprijs

Het vaststellen van de juiste verkoopprijs is cruciaal. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan resulteren in een verlies voor de verkoper. Het is van belang dat de prijs reflecteert wat de markt op dat moment kan dragen, rekening houdend met vergelijkbare woningen in de omgeving, de staat van de woning, en recente markttrends.

Snelle Verkoop

Voor veel verkopers is het belangrijk dat het verkoopproces soepel en snel verloopt, zodat ze verder kunnen met hun leven of de opbrengst kunnen gebruiken voor hun volgende woning of investering. Een huis dat lang op de markt blijft, kan ook vragen oproepen bij potentiële kopers over mogelijke problemen of gebreken.

Makkelijk en Zorgeloos Proces

Het verkopen van een huis kan stressvol zijn, dus veel verkopers waarderen een proces dat zo min mogelijk problemen of verrassingen met zich meebrengt. Dit omvat goede communicatie met de makelaar, duidelijke verwachtingen, en hulp bij het navigeren door alle aspecten van de verkoop, van bezichtigingen tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris

Acceptabele courtage

De balans tussen courtage en dienstverlening met een eerlijke courtage wordt naast het vertrouwen, gezien als basis om de verkoop aan een makelaar te gunnen. Courtage speelt een belangrijke rol wanneer verkopers kiezen voor een makelaar, maar is lang niet altijd de doorslaggevende factor. Een mooie presentatie en goede communicatie gecombineerd met de juiste verkoopprijs, een snelle verkoop en een soepel lopend proces is de succesfactor voor verkoop.

Plan afspraak!

zit je nog met vragen?

Alleen al bij de gedachte wat er allemaal bij een huis verkopen komt kijken kan ik me voorstellen dat er nog meer vragen in je opkomen. Ik denk graag met je mee en zal al je vragen beantwoorden. Zit je met vragen? Plan dan nu een gratis gesprek in.


Een gratis adviesgesprek is de eerste stap

Meindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar