Welke Stappen moet ik Doorlopen bij het Kopen van een Huis?
Een huis kopen lijkt zo simpel. Je maakt een afspraak met de hypotheekadviseur, je neust een beetje op Funda en maakt wat afspraken voor bezichtiging en klaar. Was het maar zo simpel!
Bij een huis kopen komt er veel op je af waar je in eerste instantie niet op had gerekend. Naast hetgeen je kunt lenen moet er misschien ook nog geld in de woning worden geïnvesteerd. En hoe zit het met het energielabel en de bijbehorende maandelijkse kosten voor energie. Op welk moment is het slim om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, en wat als de verkopers moeilijker zijn dan je op voorhand dacht.
Een serieuze zaak
Zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik wil je niet ontmoedigen. Een huis kopen is een serieuze zaak die je ook serieus moet aanpakken. Zo is de verkoper bijvoorbeeld de klant van de makelaar. De makelaar moet er dus het meeste uithalen en de beste deal sluiten. Ik noem dat altijd tegenstrijdige belangen want jij wilt tegen de beste prijs kopen onder gunstige voorwaarden.
Daar had ik niet aan gedacht
Daarnaast zijn er allerlei valkuilen waar je in kunt trappen en zijn brochures of formulieren niet altijd compleet met alle gevolgen van dien. Weet jij exact waar je allemaal op moet letten? En wat ga je doen als gemaakte afspraken niet worden nagekomen?
Hogere eisen gesteld aan de koper(s)
Vooral de huidige woningmarkt eist veel meer van een koper dan vroeger. Dus zorg ervoor dat je weet wat je doet zodat je later geen spijt krijgt.
Maar dan dit...
Vooral voor woningzoekers heb ik iets interessants ontwikkeld waar jij wél een woning mee kan vinden voordat het op Funda staat. Waarmee jij wél flink wat geld kan besparen bij de aankoop en waarmee jij wél weet waar je het over hebt!
Laat je niet gek maken door de verkoopmakelaar en klik hier voor mijn verhaal.