Huis Kopen Apeldoorn - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huis Kopen in Apeldoorn

Huis kopen in apeldoorn

Welkom op de pagina "Huis Kopen in Apeldoorn". Apeldoorn is gelegen tussen Kroondomein Het Loo en nationaal park De Hoge Veluwe, biedt een prachtige groene omgeving om te wonen. Met zijn natuurrijke landschap trekt Apeldoorn veel verschillende woningzoekenden aan.


Wonen in Apeldoorn

Apeldoorn biedt een gevarieerd aanbod aan huizen, waaronder eengezinswoningen, appartementen, villa's en bungalows. Of je nu op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, een karakteristiek pand of een modern appartement, er is voor elk wat wils.


Wil jij ook een huis kopen in Apeldoorn?

Wil jij ook een huis kopen in Apeldoorn en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens naar ons programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' waarmee je zeker resultaat behaalt.

Bekijk meer Wat zou het voor jou betekenen dat je wél een woning kunt vinden en kopen?

Huis kopen in apeldoorn: alles wat als koper wilt weten

Als je op zoek bent naar een huis in Apeldoorn, ben je hier aan het juiste adres. Op deze uitgebreide pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis in Apeldoorn. Van de voordelen van wonen in Apeldoorn tot aan handige tips voor het vinden van jouw droomhuis, gewoon alles wat je nodig hebt.


Waarom zou je een huis kopen in Apeldoorn?

Apeldoorn is een prachtige om te wonen en biedt tal van voordelen voor potentiële huizenkopers. Hier zijn enkele redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Apeldoorn:


  • Natuurlijke omgeving: Apeldoorn is omgeven door prachtige natuur, zoals de uitgestrekte Veluwe met bossen, heidevelden en mooie wandel- en fietsroutes. Als je van buitenactiviteiten houdt, biedt deze groene omgeving tal van mogelijkheden om te genieten van de natuur.
  • Rust en ruimte: In vergelijking met grote steden biedt Apeldoorn meer rust en ruimte. Het is een stad waar je kunt genieten van een aangename leefomgeving zonder de drukte van een metropool.
  • Voorzieningen: Apeldoorn heeft uitstekende voorzieningen, zoals scholen, winkels, sportfaciliteiten, gezondheidszorg en recreatiemogelijkheden. Alles wat je nodig hebt voor het dagelijks leven is binnen handbereik.
  • Paleis Het Loo: De aanwezigheid van het Koninklijk Paleis Het Loo is een cultureel en historisch hoogtepunt. Het paleis en de prachtige tuinen zijn populaire attracties voor zowel inwoners als bezoekers.
  • Bereikbaarheid: Apeldoorn heeft een gunstige ligging met goede verbindingen via snelwegen en openbaar vervoer. Je kunt gemakkelijk naar nabijgelegen steden reizen voor werk, studie of recreatie.
  • Diversiteit in woningaanbod: Apeldoorn biedt een diversiteit aan woningen, van karakteristieke panden in het centrum tot moderne nieuwbouwwoningen in nieuwe wijken. Er zijn veel opties om aan verschillende woonbehoeften te voldoen.
  • Betaalbaarheid: In vergelijking met grote steden in Nederland zijn de woningprijzen in Apeldoorn vaak iets gunstiger, waardoor het een aantrekkelijke optie kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een woning binnen hun budget.
  • Gemeenschapsgevoel: Apeldoorn heeft een sterk gemeenschapsgevoel en een vriendelijke sfeer. Het kan een geweldige plek zijn om een gezin te stichten of een rustige en hechte gemeenschap te vinden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Apeldoorn?

Voordat je overgaat tot het kopen van een huis in Apeldoorn, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Budget: Stel een realistisch budget vast voordat je op zoek gaat naar een huis. Bepaal hoeveel je kunt uitgeven en houd rekening met extra kosten zoals belastingen en onderhoud.

 • Locatie: Denk na over de gewenste locatie in Apeldoorn. Wil je dicht bij het centrum wonen of geef je de voorkeur aan een rustigere buitenwijk? Overweeg ook factoren zoals nabijheid van scholen, openbaar vervoer en winkels.

 • Type woning: Bedenk welk type woning het beste bij jouw behoeften past. Wil je een appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning? Denk ook na over het aantal slaapkamers en andere voorzieningen die voor jou belangrijk zijn.

 • Inspectie: Laat altijd een professionele inspectie uitvoeren voordat je definitief besluit een huis te kopen. Dit kan mogelijke problemen aan het licht brengen die anders over het hoofd worden gezien.


Hoe vind je jouw droomhuis in Apeldoorn?

Nu weet je waarom Apeldoorn zo'n geweldige plek is om te wonen en waar je op moet letten bij het kopen van een huis. Maar hoe vind je nu precies jouw droomhuis in Apeldoorn? Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 • Vraag een gratis adviesgesprek aan: Vraag een telefonisch gratis adviesgesprek aan bij Nieuwetijdsmakelaar en wij zullen je vertellen hoe het wél lukt een huis in Apeldoorn te vinden. Daarnaast zijn we volledig onafhankelijk, geven we tips en adviezen, zijn we praktijkgericht en hebben we meer dan 14 jaar ervaring in vastgoedtransacties. 
 • Online zoeken: Gebruik online platformen en websites om beschikbare huizen in Apeldoorn te vinden. Filter op prijsklasse, locatie en andere criteria om gericht te zoeken. De meest bekende is Funda maar er zijn veel meer woningsites met "verborgen" aanbod koopwoningen.
 • Bezoek open huizen: Maak gebruik van open huizen dagen om verschillende woningen in Apeldoorn te bezichtigen. Dit geeft je de mogelijkheid om de sfeer te proeven en een beter idee te krijgen van wat er beschikbaar is.


Tot slot

Het kopen van een huis in Apeldoorn is voor de meeste mensen een spannende aangelegenheid wat de nodige voorbereiding vergt. Met deze gids heb je alle informatie die je nodig hebt om jouw zoektocht naar een droomhuis in Apeldoorn succesvol te maken. Houd rekening met de genoemde factoren, volg de tips op en maak gebruik van ons programma. Voor je het weet geniet jij van een prachtig huis in Apeldoorn. Veel succes met het vinden van jouw droomhuis!

7 meest gemaakte fouten bij het bieden op een huis

Het E-book de 7 meest gemaakte fouten bij het bieden op een huis al gezien?

In dit GRATIS E-BOOK komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod!

 • De twee gevaarlijkste fouten die je móet voorkomen
 • Waarom de vraagprijs onjuist wordt vastgesteld
 • Toegelichte  praktijkvoorbeelden 
 • Inside information van de makelaar zelf
 • De (spel)regels waarvan je zeker op de hoogte moet zijn
 • Waarom de verkoopmakelaar altijd in het voordeel is

En nog veel meer...

IK WIL MEER WETEN
Die fouten wil jij toch niet maken?

buurten en wijken in Apeldoorn


Apeldoorn is een stad met verschillende buurten en wijken, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en charme. Hier is een kort overzicht van enkele bekende buurten en wijken in Apeldoorn:


Berg en Bos

Gelegen aan de westelijke rand van Apeldoorn, is Berg en Bos een groene en rustige buurt met veel natuurlijke schoonheid. Het is de thuisbasis van het prachtige Park Berg en Bos, de Apenheul en het Boschbad, een groot openluchtzwembad.


Het Loo

Deze buurt bevindt zich in het noorden van Apeldoorn en staat bekend om het Koninklijk Paleis Het Loo, de voormalige residentie van de Nederlandse koninklijke familie. Het is een chique en groene wijk met veel karakteristieke panden.


Orden

Orden is een gezellige en gevarieerde wijk in het zuiden van Apeldoorn. Het heeft een mix van eengezinswoningen en appartementen en biedt goede voorzieningen, zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten.


Zevenhuizen

Gelegen aan de oostelijke kant van Apeldoorn, is Zevenhuizen een wijk met veel groen en ruimte. Het heeft een landelijk karakter en biedt verschillende mogelijkheden voor recreatie en buitenactiviteiten.


De Parken

Deze wijk ligt dicht bij het centrum van Apeldoorn en staat bekend om zijn statige herenhuizen en brede lanen. De wijk heeft een charmante en elegante uitstraling.


Kerschoten

Gelegen in het westen van Apeldoorn, is Kerschoten een wijk met veel groen en parken. Het heeft een gevarieerd aanbod aan woningen en biedt goede voorzieningen, zoals winkels en scholen.


Zuidbroek

Zuidbroek is een relatief nieuwe wijk in het zuidoosten van Apeldoorn. Het is een moderne wijk met veel nieuwbouwwoningen en uitgebreide voorzieningen, zoals een winkelcentrum en sportfaciliteiten.


Osseveld

Deze wijk ligt in het noordoosten van Apeldoorn en is een mix van woningen en bedrijventerreinen. Het heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer en winkels.


De Maten

Gelegen in het oosten van Apeldoorn, is De Maten een ruime wijk met veel groen en waterpartijen. Het is een familievriendelijke buurt met veel eengezinswoningen en goede voorzieningen, waaronder winkels, scholen en sportfaciliteiten.


Brink en Orden

Deze buurt ligt ten zuidwesten van het centrum van Apeldoorn en heeft een gevarieerd aanbod aan woningen, van appartementen tot eengezinswoningen. Het is een levendige buurt met diverse winkels en restaurants.


Woudhuis

Gelegen in het noorden van Apeldoorn, is Woudhuis een groene en rustige wijk met veel natuurgebieden en parken. Het heeft voornamelijk eengezinswoningen en biedt een ontspannen woonomgeving.


Sprenkelaar

Deze buurt ligt ten noorden van het centrum en biedt een combinatie van eengezinswoningen en appartementen. Het heeft een diversiteit aan voorzieningen, zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten.


Welgelegen

Welgelegen is een gezellige wijk ten zuidwesten van het centrum van Apeldoorn. Het heeft een mix van woningen en biedt een goede bereikbaarheid van het stadscentrum.


Sluisoord

Deze buurt ligt in het zuidoosten van Apeldoorn en heeft een mix van woningen, van oude arbeiderswoningen tot moderne nieuwbouw. Het heeft een eigen karakter en sfeer.


Anklaar

Gelegen in het westen van Apeldoorn, is Anklaar een relatief nieuwe wijk met veel nieuwbouwwoningen en voorzieningen, waaronder een winkelcentrum en gezondheidscentrum.


Kerschoten-West

Deze buurt grenst aan de wijk De Parken en biedt een mix van woningen, variërend van appartementen tot gezinswoningen. Het heeft een groen en residentieel karakter.


Dit is slechts een selectie van de buurten en wijken in Apeldoorn. Elke wijk heeft zijn eigen unieke karakter en voorzieningen, dus het is de moeite waard om te verkennen welke buurt het beste bij jouw woonbehoeften en levensstijl past.


Meindert Zomer

Toe aan een huis in Apeldoorn?

Wil jij ook een huis kopen in Apeldoorn en kun je wel wat hulp gebruiken? Speciaal voor starters en doorstromers heb ik het programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' ontwikkeld waarmee je een grote voorsprong op je concurrentie hebt en ook nog eens veel geld bespaart.


 • Volledig onafhankelijk
 • Meer dan 14 jaar ervaring
 • Praktijkgericht
 • Ontdek woningen die niet op Funda staan
Bekijk programma
De enige onafhankelijke adviseur in Nederland!

Meer over Apeldoorn

Natuur en groene omgeving

Apeldoorn staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving. De stad ligt aan de rand van de Veluwe, een groot natuurgebied met bossen, heidevelden en mooie wandel- en fietsroutes. Dit maakt het ideaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten en rustzoekers.


Werkgelegenheid

De stad biedt verschillende werkgelegenheidskansen dankzij de aanwezigheid van bedrijven en organisaties in diverse sectoren. Bovendien zijn nabijgelegen steden zoals Deventer, Zutphen en Arnhem gemakkelijk bereikbaar voor werkgerelateerde doeleinden. Ook Zwolle ligt op relatief korte afstand van Apeldoorn en is prima te doen voor woon- werkverkeer.


Evenementen en activiteiten

Apeldoorn organiseert regelmatig evenementen en activiteiten voor alle leeftijden. Denk aan festivals, markten, sportevenementen en culturele festiviteiten.


Voorzieningen en infrastructuur

Apeldoorn heeft uitstekende voorzieningen, zoals scholen, winkelcentra, gezondheidszorg, sportfaciliteiten en recreatiemogelijkheden. Het openbaar vervoer is goed geregeld, en de stad heeft een gunstige ligging ten opzichte van belangrijke snelwegen.


Paleis Het Loo

Bezoek het prachtige Koninklijk Paleis Het Loo en ontdek de rijke koninklijke geschiedenis van Nederland. Verken het paleis, de tuinen en het museum voor een culturele en historische ervaring.


Nationaal Park De Hoge Veluwe

Breng tijd door in dit schitterende nationale park, waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van de ongerepte natuur van de Veluwe. Het park herbergt ook het Kröller-Müller Museum, waar je een uitgebreide collectie moderne kunst en een beeldentuin kunt bewonderen.


Apenheul

Bezoek dit unieke dierenpark waar apen vrij kunnen rondlopen. Het is een leuke en educatieve ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.


Julianatoren

Dit pretpark is speciaal gericht op jongere kinderen en biedt een verscheidenheid aan attracties en shows die perfect zijn voor gezinnen.


Klimbos Veluwe

Als je van avontuur houdt, waag je dan aan het klimbos om de verschillende parcoursen tussen de boomtoppen uit te proberen.

CODA Museum: Voor kunst- en cultuurliefhebbers is er het CODA Museum, waar je tentoonstellingen en collecties op het gebied van kunst, geschiedenis en literatuur kunt verkennen.


Theater Orpheus

Geniet van theater, dans, muziek en andere podiumkunsten in dit moderne theatercomplex.


De Veluwse Stoomtrein

Maak een nostalgische rit met een historische stoomtrein door het prachtige landschap van de Veluwe.


Wellnessresorts

Ontspan en verwen jezelf in een van de Wellnessresorts in de omgeving van Apeldoorn, zoals Thermen Bussloo of de Veluwse Bron.


Winkelen in Apeldoorn

Winkelen in Apeldoorn biedt een gevarieerde ervaring, met een mix van moderne winkelcentra, gezellige winkelstraten en boetieks. Hier zijn enkele belangrijke winkelgebieden en winkelcentra in Apeldoorn:

 • Hoofdstraat: De Hoofdstraat is de belangrijkste winkelstraat in Apeldoorn en loopt door het stadscentrum. Hier vind je een diverse selectie van winkels, boetieks, warenhuizen, cafés en restaurants. Het is een ideale plek om te winkelen en te genieten van de sfeer van de stad.
 • Oranjerie: Het winkelcentrum Oranjerie is gelegen aan de Hoofdstraat en biedt een mix van winkels, waaronder mode, schoenen, accessoires, elektronica en meer. Het winkelcentrum heeft ook verschillende eetgelegenheden en een bioscoop.
 • Korenpassage: Deze overdekte winkelpassage is een gezellige plek om te winkelen en te ontspannen. Je vindt er diverse winkels en horecagelegenheden.
 • Asselsestraat: Deze straat staat bekend om zijn ambachtelijke winkels, boetieks en speciaalzaken. Hier vind je unieke producten en lokale lekkernijen.
 • Eglantier: Het winkelcentrum Eglantier biedt een breed scala aan winkels, supermarkten en andere voorzieningen, waardoor het een handige plek is voor dagelijkse boodschappen en winkelen.
 • Marktplein: Het Marktplein is een levendige plek waar regelmatig markten en evenementen plaatsvinden. Hier kun je lokale producten kopen en genieten van een gezellige sfeer.


Apeldoorn heeft het allemaal!

Apeldoorn heeft niet alleen een divers aanbod aan winkels, maar ook verschillende winkelstraten en -centra hebben gezellige terrasjes en restaurants, waar je kunt ontspannen na het winkelen. Het stadscentrum biedt ook mogelijkheden voor cultuur, met musea, theaters en andere attracties die je kunt bezoeken. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals braderieën en koopzondagen, die het winkelen in Apeldoorn nog aangenamer maken. Kortom, of je nu op zoek bent naar bekende winkelketens, unieke boetieks of lokale lekkernijen, Apeldoorn heeft voor elke shopper wel iets te bieden.


Plan je bezoek aan Apeldoorn

Overweeg je een huis in Apeldoorn te kopen en ben je nog niet voldoende bekend? Plan dan een bezoek en ontdek de charme van deze fantastische stad en laat je verrassen door al het moois dat Apeldoorn te bieden heeft!

huis in apeldoorn kopen?

Wil jij ook een huis kopen in Apeldoorn? Maak dan kennis met ons unieke programma waarmee het wél lukt een huis te kopen.

makelaars in apeldoorn

In Apeldoorn meerdere makelaars gevestigd en werkzaam die je tijdens een bezichtiging tegen kan komen. Hieronder een kort overzicht van makelaars in Apeldoorn. 


Overzicht van makelaars in Apeldoorn

 • RSH Makelaars Apeldoorn
 • Reinders Huizen en Hypotheken Apeldoorn
 • Hendriks Makelaardij Apeldoorn
 • Buurman Makelaardij Apeldoorn
 • Goos Woning- en bedrijfsmakelaars Apeldoorn
 • Boers Makelaars Apeldoorn
 • Rodenburg Makelaars Apeldoorn
 • Thoma Post Makelaars Apeldoorn
 • iQ Makelaars Apeldoorn
 • Wensink Makelaardij Apeldoorn
 • Mulderij Makelaardij Apeldoorn
 • Langenberg Makelaardij Apeldoorn
 • Koningsstede Makelaardij Apeldoorn
 • Bisterbosch Makelaardij Apeldoorn
 • De Heus Makelaardij Apeldoorn
 • Hage Makelaars Apeldoorn
 • Mennink Makelaars Apeldoorn