Huis Kopen Nijmegen - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huis kopen Nijmegen

Huis kopen in nijmegen

Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland en ligt aan de rivier de Waal. Deze historische stad biedt een combinatie van cultuur, geschiedenis en groene omgevingen. Met zijn charmante stadscentrum en omringende natuurgebieden trekt Nijmegen veel verschillende woningzoekers aan.


Wonen in Nijmegen

Nijmegen is een bruisende stad met veel mogelijkheden. Of je nu houdt van cultuur, natuur of sport, Nijmegen heeft voor iedereen iets te bieden. Met haar rijke geschiedenis is de stad gevuld met historische gebouwen, gezellige straatjes en sfeervolle pleinen. Daarnaast staat Nijmegen bekend om haar levendige culturele scene, met talloze theaters, musea en festivals.


Wil jij ook een huis kopen in Nijmegen?

Wil jij ook een huis kopen in Nijmegen en kun je wel wat advies gebruiken? Bekijk dan ons programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' dat speciaal voor woningzoekers is ontwikkeld.

Huis kopen in Nijmegen: alles wat als koper wilt weten

Als je op zoek bent naar een huis in Nijmegen, ben je hier aan het juiste adres. Op deze uitgebreide pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis in Nijmegen. Van de voordelen van wonen in Nijmegen tot aan handige tips voor het vinden van jouw droomhuis; je vindt hier alles wat je nodig hebt.


WAAROM ZOU JE EEN HUIS KOPEN IN NIJMEGEN?

Nijmegen is een fantastische stad om te wonen en biedt tal van voordelen voor potentiële huizenkopers. Hier zijn enkele redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Nijmegen:

 • Natuurlijke omgeving: Nijmegen ligt aan de Waal en wordt omgeven door prachtige natuurgebieden zoals de Ooijpolder en het Rijk van Nijmegen met glooiende heuvels en uitgestrekte bossen.
 • Historische charme: Als een van de oudste steden van Nederland, biedt Nijmegen een rijke geschiedenis die zichtbaar is in zijn architectuur, straten en culturele monumenten.
 • Voorzieningen: Nijmegen beschikt over uitstekende voorzieningen, van scholen en universiteiten tot winkels, sportfaciliteiten en diverse uitgaansgelegenheden.
 • Bruisend centrum: Het stadscentrum van Nijmegen is levendig met tal van winkels, restaurants, cafés en culturele bezienswaardigheden zoals het Valkhof museum.
 • Bereikbaarheid: Nijmegen heeft een centrale ligging met goede verbindingen via snelwegen en openbaar vervoer, waardoor reizen naar andere delen van Nederland en Duitsland gemakkelijk is.
 • Diversiteit in woningaanbod: Van historische panden in het centrum tot moderne appartementen in nieuwe ontwikkelingen, Nijmegen heeft een breed scala aan woningopties.
 • Betaalbaarheid: Hoewel Nijmegen veel te bieden heeft, zijn de woningprijzen vaak concurrerend in vergelijking met andere grotere steden in Nederland.
 • Gemeenschapsgevoel: Nijmegen staat bekend om zijn gemeenschapsgevoel en gastvrijheid. Of het nu gaat om de jaarlijkse Vierdaagsefeesten of gewoon de vriendelijke sfeer op straat, de stad straalt een warm welkom uit.


Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Nijmegen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een huis in Nijmegen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Budget: Stel een realistisch budget vast voordat je op zoek gaat naar een huis. Bepaal hoeveel je kunt uitgeven en houd rekening met extra kosten zoals belastingen en onderhoud.

 • Locatie: Denk na over de gewenste locatie in Nijmegen. Wil je dicht bij het centrum wonen of geef je de voorkeur aan een rustigere buitenwijk? Overweeg ook factoren zoals nabijheid van scholen, openbaar vervoer en winkels.

 • Type woning: Bedenk welk type woning het beste bij jouw behoeften past. Wil je een appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning? Denk ook na over het aantal slaapkamers en andere voorzieningen die voor jou belangrijk zijn.

 • Inspectie: Laat altijd een professionele inspectie uitvoeren voordat je definitief besluit een huis te kopen. Dit kan mogelijke problemen aan het licht brengen die anders over het hoofd worden gezien.


Hoe vind je jouw droomhuis in Nijmegen?

Nu weet je waarom Nijmegen zo'n geweldige plek is om te wonen en waar je op moet letten bij het kopen van een huis. Maar hoe vind je nu precies jouw droomhuis in Nijmegen? Hier zijn enkele tips om je te helpen:


 • Vraag een gratis adviesgesprek aan: Vraag een telefonisch adviesgesprek aan bij Nieuwetijdsmakelaar en wij zullen je vertellen hoe het wél lukt een huis in Nijmegen te vinden. Daarnaast zijn we volledig onafhankelijk, geven we tips en adviezen, zijn we praktijkgericht en hebben we meer dan 14 jaar ervaring in vastgoedtransacties. 
 • Online zoeken: Gebruik online platformen en websites om beschikbare huizen in Nijmegen te vinden. Filter op prijsklasse, locatie en andere criteria om gericht te zoeken. De meest bekende is Funda maar er zijn veel meer woningsites met "verborgen" aanbod koopwoningen.
 • Bezoek open huizen: Maak gebruik van open huizen dagen om verschillende woningen in Nijmegen te bezichtigen. Dit geeft je de mogelijkheid om de sfeer te proeven en een beter idee te krijgen van wat er beschikbaar is.


Tot slot

Het kopen van een huis in Nijmegen is voor de meeste mensen een spannende aangelegenheid wat de nodige voorbereiding vergt. Met deze gids heb je alle informatie die je nodig hebt om jouw zoektocht naar een droomhuis in Nijmegen succesvol te maken. Houd rekening met de genoemde factoren, volg de tips op en vraag een gratis adviesgesprek aan. Voor je het weet geniet jij van een prachtig huis in Nijmegen. Veel succes met het vinden van jouw droomhuis!

Meindert Zomer

Huis in Nijmegen nodig?

Wil jij ook een huis kopen in Nijmegen en kun je wel wat onafhankelijk advies gebruiken? Bekijk dan ons programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' dat speciaal voor starters en doorstromers is bedoeld.


 • Volledig onafhankelijk
 • Meer dan 14 jaar ervaring
 • Praktijkgericht
 • Veel geld besparen
 • Ontdek woningen die niet op Funda staan
bekijk meer
De enige onafhankelijke adviseur in Nederland!

wonen in Nijmegen

Wonen in Nijmegen is een mix van historische rijkdom, bruisend stadsleven en natuurlijke schoonheid. Als één van de oudste steden van Nederland, is Nijmegen doordrenkt met geschiedenis, zichtbaar in zijn oude gebouwen, straten en het Valkhofpark met zijn Romeinse en middeleeuwse overblijfselen.


Het stadscentrum is levendig met een scala aan winkels, cafés, en restaurants, en wordt gekenmerkt door de gezelligheid die typerend is voor veel Nederlandse steden. Daarnaast staat Nijmegen bekend om zijn groene karakter; met parken als het Hunnerpark en de nabijheid van natuurgebieden zoals de Ooijpolder, is er altijd een plek voor ontspanning in de natuur.


Nijmegen is tevens een studentenstad, wat zorgt voor een jonge en dynamische sfeer. Dit komt ook tot uiting in de diverse evenementen en festivals die gedurende het jaar plaatsvinden, zoals de Nijmeegse Vierdaagse.


De Waalkade biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Waal en is een populaire plek om te genieten van een terrasje of een wandeling.

Kortom, wonen in Nijmegen betekent genieten van een rijke mix van historie, cultuur, natuur en dynamiek.

buurten en wijken in Nijmegen


Nijmegenis een stad met verschillende buurten en wijken, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en charme. Hier is een kort overzicht van enkele bekende buurten en wijken in Nijmegen:


Centrum:

Benedenstad: Historisch hart van de stad met smalle straatjes en oude gebouwen.

Bottendaal: Een gezellige, levendige buurt met veel jongeren en studenten. Bekend om zijn cafeetjes en kleinschalige karakter.

Binnenstad: Het kloppende hart met winkels, restaurants, en culturele voorzieningen.


Oud-West:

Wolfskuil: Een diverse wijk met zowel oude als nieuwe woningen en een mix van culturen.


Nijmegen-Nieuw West:

Hees: Historisch en rustig met veel oude huizen.

Heseveld: Een gemengde woonwijk met diverse voorzieningen.

Neerbosch-Oost: Een woonwijk met groene ruimten en speelplaatsen.


Nijmegen-Midden:

Hazenkamp & Willemskwartier: Rustige, groene wijken met voornamelijk eengezinswoningen en enkele winkelstraten.

Landbouwbuurt & Altrade: Gevarieerde wijken met zowel studenten als gezinnen, dichtbij het centrum.


Nijmegen-Oost:

Populaire, sfeervolle wijken met een mix van studenten, gezinnen en ouderen. Kenmerkt zich door mooie oude huizen, veel groen en diverse eet- en drinkgelegenheden.


Nijmegen-Zuid:

Hatert & Hatertse Hei: Voornamelijk naoorlogse wijken, in Hatert is recent veel vernieuwd.

Brakkenstein: Groene woonwijk nabij de Radboud Universiteit en het Radboud-UMC.


Dukenburg:

Gebouwd in de jaren '60 en '70 als uitbreidingswijk. Veel groen, water en diverse woningtypes.


Lindenholt:

Een ruim opgezette wijk met veel eengezinswoningen, parken en vijvers.


Nijmegen-Noord (Waalsprong):

Nieuwbouwwijken met een mix van moderne architectuur en natuur. Lent is de bekendste buurt hier, met een mix van oud en nieuw en veel voorzieningen.


Buitengebied:

Ooijse Schependom: Een landelijk gebied met veel natuur, ideaal voor wandel- en fietstochten.


De charme van Nijmegen wordt gevormd door de mix van historische en moderne wijken, de aanwezigheid van natuur en rivierlandschap, en de levendigheid van een studentenstad gecombineerd met de rust van woonwijken. Elk gebied heeft zijn eigen unieke karakter en sfeer, dus het is de moeite waard om te verkennen welke buurt het beste bij jouw woonbehoeften en levensstijl past.


Advies nodig?

Wil jij ook een huis kopen in Nijmegen en kun je wel wat onafhankelijk advies gebruiken? Vraag dan nu een adviesgesprek aan!

Meer over Nijmegen

Natuur en groene omgeving

Nijmegen is omringd door prachtige groene landschappen. Aan de oostzijde van de stad vind je de Ooijpolder, een prachtig natuurgebied langs de Waal. Daarnaast ligt Nijmegen aan de rand van de heuvels van het Rijk van Nijmegen, met bossen en heuvelachtige landschappen, ideaal voor wandelaars en fietsers.


Werkgelegenheid

Nijmegen heeft een diverse economie. Met de aanwezigheid van de Radboud Universiteit en het Radboud UMC is er veel werkgelegenheid in het onderwijs en de gezondheidszorg. Daarnaast zijn er diverse technologie- en innovatiebedrijven gevestigd in en rond Nijmegen, met name op het gebied van gezondheidszorg, IT en halfgeleiders.


Evenementen en activiteiten

Nijmegen staat bekend om de jaarlijkse Vierdaagse, een van de grootste wandelevenementen ter wereld, en de daarbij horende Vierdaagsefeesten. Daarnaast zijn er door het jaar heen diverse festivals, culturele evenementen en activiteiten in de stad, mede dankzij de levendige studentenpopulatie.


Voorzieningen en infrastructuur

De stad beschikt over goede voorzieningen, waaronder scholen, ziekenhuizen, winkels en sportfaciliteiten. Qua infrastructuur is Nijmegen goed bereikbaar via diverse snelwegen en heeft het een treinstation met verbindingen naar de rest van Nederland en Duitsland.


Parken

Nijmegen heeft diverse parken waar bewoners en bezoekers kunnen ontspannen. Enkele bekende parken zijn het Kronenburgerpark, Goffertpark en het Valkhofpark. Elk park heeft zijn eigen charme en biedt mogelijkheden voor recreatie.


Belangrijke plekken en bezienswaardigheden

Valkhof

Het Valkhof is een historisch park in het centrum van Nijmegen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Hier stond ooit een Romeins militair kamp, en later een keizerlijk paleis gebouwd door Karel de Grote. Door de eeuwen heen is dit paleis grotendeels verdwenen, maar er zijn nog enkele overblijfselen zichtbaar.


Twee van de meest opvallende overblijfselen in het Valkhof zijn:

- De Barbarossa-ruïne: Dit zijn de restanten van wat ooit de paltskapel van het keizerlijk paleis was. Het gotische bouwwerk werd in de 12e eeuw gebouwd in opdracht van keizer Frederik Barbarossa en diende later als een deel van de stadsmuren.

- De Sint-Nicolaaskapel (of Valkhofkapel): Dit is een zeldzaam voorbeeld van vroegromaanse architectuur in Nederland, daterend uit de 11e eeuw. De kapel is opmerkelijk goed bewaard gebleven en biedt inzicht in de architectonische stijlen van die tijd.


Het Valkhof biedt niet alleen historische bezienswaardigheden, maar is ook een rustige groene plek in het hart van de stad, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Waal en de stad zelf. Het naastgelegen Museum Het Valkhof gaat dieper in op de rijke geschiedenis en kunst van de regio.


De Bastei

Dit is een relatief nieuw museum gelegen aan de Waalkade. Het vertelt het verhaal van de rivier de Waal en de stad Nijmegen. De Bastei is gedeeltelijk gebouwd op historische fundamenten en combineert natuur, cultuurhistorie en archeologie.


De Waalkade

De Waalkade in Nijmegen is een populaire en schilderachtige promenade langs de oevers van de rivier de Waal. Hier zijn enkele kenmerken en details van deze locatie:

Uitzicht: De Waalkade biedt een panoramisch uitzicht op de rivier, de passerende schepen en de Ooijpolder. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht hier adembenemend.

Horeca: Langs de kade vind je een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden. Van gezellige cafés tot stijlvolle restaurants, er is voor elk wat wils, vaak met terrassen die direct uitkijken op de rivier.

Evenementen: Gedurende het jaar worden er diverse evenementen en festivals georganiseerd op en rond de Waalkade, waaronder de jaarlijkse Vierdaagsefeesten, waarbij de hele kade tot leven komt met muziek, kraampjes en activiteiten.

Cultuur: Dichtbij de Waalkade ligt het eerder genoemde museum De Bastei, dat de natuur en cultuurhistorie van het rivierlandschap belicht. Ook zijn er regelmatig kunstinstallaties of tijdelijke exposities te vinden op de kade.

Recreatie: De kade is niet alleen een plek om te eten en te drinken, maar ook een populaire plek voor wandelaars, joggers en fietsers. De brede trappen die naar de rivier leiden, zijn ook een geliefde plek voor inwoners en bezoekers om te zitten en te genieten van het uitzicht. Kortom, de Waalkade is een dynamisch gebied dat het karakter en de levendigheid van Nijmegen weerspiegelt en is een must-visit voor zowel bewoners als bezoekers.


De Stevenskerk

De Stevenskerk, gelegen in het hart van Nijmegen, is een indrukwekkend monument dat het stadsbeeld domineert met zijn majestueuze laatgotische architectuur. Gebouwd in de 13e eeuw, heeft deze kerk de tand des tijds doorstaan, getuige van de vele transformaties en gebeurtenissen in de stad. Binnenin herbergt de kerkhistorische graven, kunstwerken en prachtige gebrandschilderde ramen die verhalen vertellen van eeuwen her. Maar wat het meest aantrekkelijk is voor bezoekers, is de mogelijkheid om de toren te beklimmen. Eenmaal boven worden ze beloond met een adembenemend uitzicht over Nijmegen, waardoor de rijke geschiedenis en het moderne leven van de stad in één blik samenkomen. Naast zijn historische en architectonische waarde, is de Stevenskerk ook een levendige ontmoetingsplaats, regelmatig gastheer van culturele evenementen en concerten die de gemeenschap samenbrengen.


Het Hunnerpark

Het Hunnerpark, genesteld vlak naast het historische Valkhof in Nijmegen, is een groene oase waar verleden en heden samenkomen. Met zijn oude bomen en schilderachtige wandelpaden biedt het park een rustige ontsnapping in het midden van de stedelijke drukte. Terwijl bezoekers door het park wandelen, kunnen ze zich gemakkelijk verliezen in gedachten aan de rijke geschiedenis van de regio, aangezien het Hunnerpark ooit deel uitmaakte van de middeleeuwse stadsmuren. Tegenwoordig is het park niet alleen een plek voor reflectie en ontspanning, maar ook een ontmoetingsplek voor stadsbewoners, waar regelmatig evenementen en festiviteiten worden georganiseerd die de gemeenschapszin van Nijmegen versterken.


Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof, strategisch gelegen in het historische hart van Nijmegen, is een schatkamer waar de rijke tapestrie van de stad en haar omgeving tot leven komt. De muren van dit museum fluisteren verhalen van millennia, van oude Romeinse nederzettingen tot hedendaagse kunstuitingen. Als bezoekers door de zalen dwalen, worden ze meegenomen op een tijdreis, waarbij elk kunstwerk en archeologisch artefact een facet van Nijmegen's complexe geschiedenis onthult. Het museum, met zijn intrigerende mix van kunst en archeologie, dient niet alleen als een bewaarder van het verleden, maar ook als een inspiratiebron, waar nieuwe generaties kunnen leren, zich kunnen verwonderen en zich kunnen verbinden met hun erfgoed. Het Valkhof is niet slechts een museum, het is een levend canvas waarop de ziel en het verhaal van Nijmegen worden afgebeeld.


Fort Pannerden

Hoewel het technisch gezien net buiten Nijmegen ligt in de gemeente Lingewaard, is dit indrukwekkende fort een belangrijk onderdeel van de historische verdedigingswerken in de regio. Het ligt op een strategisch punt waar de Rijn zich splitst in het Pannerdensch Kanaal en de Waal.


De Mariënburgkapel

Een historisch gebouw in het centrum van Nijmegen, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een groter kloostercomplex. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor diverse culturele activiteiten en tentoonstellingen.


Winkelen in Nijmegen

Nijmegen heeft diverse winkelgebieden die elk hun eigen charme en karakteristieke eigenschappen hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Binnenstad

Dit is het kloppende hart van Nijmegen waar je een mix van grote ketens en unieke boetiekjes vindt. De straten zoals de Lange Hezelstraat en de Ziekerstraat bruisen van activiteit en bieden een divers aanbod van winkels, van mode tot gastronomie.


Doezencentrum

Gelegen in het oostelijke deel van de stad, is dit gebied bekend om zijn speciaalzaken, ambachtelijke winkels en gezellige sfeer. Het is een plek waar je kunt winkelen op een ontspannen manier, weg van de drukte van de hoofdstraten.


Stadsdeel Dukenburg

In het winkelcentrum van Dukenburg vind je een breed scala aan winkels, variërend van supermarkten tot kledingwinkels. Het is een modern winkelgebied met volop parkeergelegenheid, wat het ideaal maakt voor een uitgebreide winkeltrip.


Stadsdeel Lindenholt

Dit is een kleiner winkelcentrum maar met een goed aanbod voor de dagelijkse boodschappen en enkele speciaalzaken. Het heeft een buurtvriendelijke sfeer en is vooral populair onder de lokale bewoners.


Elk van deze gebieden heeft zijn eigen unieke aanbod en sfeer, waardoor winkelen in Nijmegen een gevarieerde en plezierige ervaring is.


Nijmegen heeft het allemaal!

Gelegen aan de oevers van de Waal, biedt Nijmegen een harmonieuze mix van historische charme en moderne dynamiek. Van de eeuwenoude ruïnes van het Valkhof tot de bruisende winkelstraten in de binnenstad, er is voor elk wat wils. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen zich verliezen in musea zoals Museum Het Valkhof, terwijl shopaholics hun hart kunnen ophalen in gebieden als het Doezencentrum en Stadsdeel Dukenburg. Met groene parken, levendige evenementen en een rijke gastronomische scene, is Nijmegen een stad die blijft verrassen en boeien. Of je nu op zoek bent naar kunst, avontuur of ontspanning, in Nijmegen vind je het allemaal.


Plan je bezoek aan Nijmegen

Overweeg je een huis in Nijmegen te kopen en ben je nog niet voldoende bekend? Plan dan een bezoek en ontdek de charme van deze historische stad en laat je verrassen door al het moois dat Nijmegen te bieden heeft!

Advies nodig?

Wil jij ook een huis kopen in Nijmegen en kun je wel wat onafhankelijk advies gebruiken? Vraag dan nu een écht onafhankelijk adviesgesprek aan!

makelaars in nijmegen

In Nijmegen meerdere makelaars gevestigd en werkzaam die je tijdens een bezichtiging tegen kan komen. Hieronder een kort overzicht van makelaars in Nijmegen. 


Overzicht van makelaars in Nijmegen

 • Strijbosch Thunnissen Makelaars
 • Hans Janssen Garantiemakelaars Nijmegen
 • Jacobs Makelaardij
 • Brockbernd Makelaardij
 • Kolmeijer Makelaars & Taxateurs
 • Pulles Makelaardij
 • Gaba Makelaardij
 • Nieuwe Steen Makelaardij
 • Smedes Makelaardij
 • Soeteman Nijmegen
 • Hendriks Makelaardij
 • InBeeld Makelaardij
 • Rob Disbergen Makelaars
 • Kolmijer Makelaars Nijmegen
 • Hans Janssen Makelaars Nijmegen
 • Horman Makelaars Nijmegen
 • Open Makelaars Nijmegen
 • Mooi Huis Makelaars Nijmegen
 • Pulles Makelaardij
 • Marjan van Heerde Makelaardij
 • Beaufort Makelaardij
 • Hestia Makelaars & Taxateurs
 • Makelaardij Thijssen
 • Kuhlmann & Makelaardij
 • Bongers & Lemmers Makelaardij
 • Van Anken Makelaardij
 • Twan Poels Makelaardij
 • Verbeek Makelaardij
 • Driessen Makelaardij
 • Hans Peters Makelaardij
 • Claus & Partners Makelaardij
 • Boekweit Makelaardij