Waarde Verhogende Investeringen voor je Woning - Nieuwetijdsmakelaar.nl
4 Waarde Verhogende Investeringen voor je Woning
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Waarde Verhogende Investeringen voor je Woning

2 min
0

Veel verkopers maar ook kopers vragen zich af of de verbouwingen en verbeteringen die ze doorvoeren wel waarde verhogend zijn. In de volksmond wordt al snel de term “kan een investering er wel uit?”. Krijg ik m’n geld terug wanneer ik de woning ooit verkoop. In dit artikel bespreken we enkele waarde verhogende investeringen die onder normale omstandigheden het geld dubbel en dwars waard zijn.

1. Een uitbouw of aanbouw

Een aan- of uitbouw is over het algemeen een goede investering tenzij de verhouding tussen de woning en de tuin niet meer klopt. Woonoppervlakte is in verhouding vele malen duurder dan de tuin, dus met een investering in een uitbouw is een goede investering die je onder normale omstandigheden later makkelijk terugverdiend. Zorg wel voor een goede afwerking, dat de uitbouw voldoet aan alle gestelde eisen en kies voor kwaliteit. Tip: Vraag meerdere offertes op voordat je de opdracht verstrekt, de prijsverschillen kunnen groot zijn. 

2. Het plaatsen van een dakkapel

Wanneer je een dakkapel op de juiste manier plaats is dit een goede investering. Ook hiervoor geldt dat het woonoppervlak wordt vergroot. Denk wel aan een hoogte van minimaal twee meter en liever nog wat meer zodat de ruimte meegeteld kan worden als woonoppervlakte.

Vergroten woonoppervlakte

Het vergroten van woonoppervlakte is over het algemeen een goede investering. Woonoppervlakte is een stuk duurder dan alleen de grond van de tuin. Zorg er wel voor dat de verhouding tussen het gebouwde gedeelte en de tuin intact blijft voor het gunstigste resultaat.

3. Vaste trap plaatsen

Het plaatsen van een vaste trap op een zolder is een goede investering wanneer daarnaar de zolder meegenomen kan worden als woonoppervlakte. Met deze relatief kleine investering kun je een groot resultaat in waarde behalen. De zolder moet dan wel voldoende hoog zijn en netjes afgewerkt. De combinatie van een vaste trap en een dakkapel doet wonderen. Dus als je toch eenmaal aan het verbouwen bent en wat centjes over hebt is dit een aanrader. 

4. Renovatie en modernisering

Mensen zijn gek op moderne huizen dus een huis renoveren en moderniseren is een goede investering. In de praktijk staan kopers nog steeds voor dit soort woningen in de rij en dat klinkt ook logisch. Veel mensen zijn op zoek naar een huis wat helemaal af is. Ken je de programma’s op tv niet waarin mensen een huis opknappen om er daarna geld aan te verdienen? Wanneer je op die manier naar een verbouwing en verbetering kijkt zit je op het juiste spoor. Tip: Zorg ervoor dat je de kleuren enigszins neutraal houdt om bij verkoop het overgrote deel woningzoekers aan te trekken.

Investeringen bij een huis kopen

Veel mensen die een huis kopen starten direct met verbeteren of zelfs met verbouwen wanneer de woning niet helemaal voldoet aan de eisen die ze stellen. Het gaat hierbij niet alleen om een goede investering maar ook het woongenot waar je naar verlangt. Dus een investering doen die jou gelukkig maakt is het dubbel en dwars waard.

Nieuwetijdsmakelaar, Waar Onafhankelijkheid en Kennis Samenkomen

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën