Makelaarsbegrippen met een Q die het meest worden gebruikt. - Nieuwetijdsmakelaar.nl

Makelaarsbegrippen met een Q die het meest worden gebruikt.

e-Book Zó koop je een huis! 4


Quadrant: Een term die gebruikt kan worden in stadsplanning om een bepaald kwart van een stad of regio aan te duiden.

Quadruplex: Een gebouw dat is ontworpen om vier afzonderlijke huishoudens te huisvesten. Elke eenheid is gescheiden van de anderen.

Qualifying ratio: Financiële benchmarks die hypotheekverstrekkers gebruiken om te bepalen of een kredietnemer in aanmerking komt voor een lening. Dit kan bijvoorbeeld de verhouding tussen de lening en de waarde van het onroerend goed of de verhouding tussen de schulden van de kredietnemer en zijn inkomen zijn.

Quitclaimakte: Een document waarmee een persoon (de 'grantor') elk belang dat hij of zij in een eigendom kan hebben, kan overdragen aan een andere persoon (de 'grantee'), zonder dat de grantor garandeert dat hij of zij enig belang in het eigendom heeft om te beginnen.

Quorum: Het minimum aantal leden dat aanwezig moet zijn om een vergadering van een vereniging van eigenaren of soortgelijke organisatie te laten doorgaan.

Quote: Een schatting van de kosten van een dienst, zoals de diensten van een makelaar of de kosten van een reparatie.

Quotiteit: Dit is een term die gebruikt wordt in België en betekent de verhouding tussen het geleende bedrag voor een hypotheek en de waarde van het onroerend goed. Het wordt gebruikt om het risico voor de bank te bepalen.

Bekijk: Alle artikelen

Reactie plaatsen