Begrippen Makelaardij die met een J beginnen - Nieuwetijdsmakelaar.nl

Begrippen Makelaardij die met een J beginnen

e-Book Zó koop je een huis! 4

Jaarlijkse kostenpercentage (JKP): Een percentage dat de totale jaarlijkse kosten van een lening weergeeft, inclusief de rente en alle bijbehorende kosten.

Jubileumrente: Een term die wordt gebruikt om een rentevoet te beschrijven die is vastgesteld voor een specifieke jubileumperiode, zoals de 25-jarige rente van een hypotheek.

Juridische eigendom: Het recht om een woning te verkopen, te geven, of te verlaten bij overlijden. Juridisch eigenaar zijn betekent dat de titel van het onroerend goed op uw naam staat.

Juridische kosten: Kosten die in rekening worden gebracht door een advocaat of andere juridische professional voor diensten zoals het controleren van een koopovereenkomst of het uitvoeren van een titelonderzoek.

Jeugdclausule: Een clausule die in een huurovereenkomst kan worden opgenomen waardoor jonge huurders de mogelijkheid hebben om de huurovereenkomst binnen een bepaalde periode zonder kosten te beëindigen.

Jubelton: Dit is de bijnaam van de (tijdelijke) verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning. Deze regeling maakt het mogelijk om een groot bedrag belastingvrij te schenken voor de aankoop of verbetering van een eigen woning.

Juridische levering: De overdracht van de titel van een onroerend goed van de verkoper naar de koper via een notariële akte.

Bekijk: Alle artikelen

Reactie plaatsen