Tips Onderhandelen Huis: Onmisbaar voor elke Huizenkoper - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Tips Onderhandelen Huis
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
1 min
0

Tips Onderhandelen Huis: Onmisbaar voor elke Huizenkoper

1 min
0

Door te onderhandelen kun je als koper een betere deal sluiten en goede voorwaarden afdwingen. Dit in tegenstelling van de verkoopmakelaar die je het meeste wil laten betalen en de beste voor waarden voor zijn of haar klant(en) wil. En dat zijn de verkopers! Dit moet je goed onthouden wanneer je de onderhandelingen bij een huis kopen start. Lees dit artikel "Tips Onderhandelen Huis" dan ook goed door voordat je verder gaat.

Geen klant van de makelaar

Er is namelijk iets vreemds aan de hand in de makelaardij. Wanneer jij iets koopt van een bedrijf wordt je direct klant. Of dat nu in de winkel is of online. Soms krijg je een kortingscode, klantenkaart of iets anders om je aan het bedrijf te binden. In de makelaardij is dat niet zo! Wanneer jij een huis koopt van de makelaar word je geen klant! Dat is namelijk de verkoper. Met dit inzicht ga je ook de onderhandelingen in.

Emotionele afstand

Houd emotioneel afstand van het onderhandelingsspel, het is inderdaad een spel ook al zijn de belangen vaak groot. Je weet nooit zeker of het lukt een deal te sluiten, daar komt meer bij kijken dan alleen een bod doen. Bedenk dat de onderhandelingen voor de verkoper net zo spannend zijn dan voor jou, en dat jullie in hetzelfde schuitje zitten.

Het doel van je bod

Onderhandelen begint met een eerste bod, denk er dus over na wat het doel van je bod is. Bij een inschrijving is dat een eenmalig blind bod neerleggen om het huis te kopen. Hierbij is het bedrag, de voorwaarden en de gunfactor enorm belangrijk zodat verkopers voor jou kiezen. Bij het onderhandelen ligt dat anders en doe je een eerste voorstel om onderhandeling te komen. Hierbij is een strategisch bod belangrijk om aan de goede kant van de streep te blijven om je doel te bereiken.

Alles over onderhandelen

Wil je nou alles over onderhandelen weten? Dan heb ik goed nieuws! In de training Huis Kopen zit ook de les ‘Onderhandelen’ verwerkt waarin ik je precies leer hoe jij de beste deal sluit en waar je voor op moet passen. Ook geef ik een aantal voorbeelden om het succesvol onderhandelen inzichtelijk te maken. Je hoeft dus niet alles zelf uit te zoeken want ik bied je Succesvol Onderhandelen op een presenteerblaadje aan!

> Bekijk meer over Training Huis Kopen (Incl. onderhandelen)

Misschien ook interessant 

Reacties
Categorieën