Geld besparen bij de Aankoop van je Huis - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Geld besparen bij de Aankoop van je Huis
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Geld besparen bij de Aankoop van je Huis

2 min
0

Geld besparen bij een huis kopen, wie wil dat nu niet? Dat is nou precies waar het in dit artikel om draait. Van de bouwmarkt tot de notaris, als je hier slim mee omgaat kun je veel geld besparen.

Special price

Wanneer ik het over besparen en geldzaken heb moet ik altijd denken aan die reclame: Special price for Me? Niet iedereen is goed in onderhandelen, maar iedereen kan eenvoudig de vraag stellen: Zou je me een beter aanbod willen doen? Of een soortgelijke strekking. Gewoon vragen, nee heb je - ja kun je krijgen!

De makelaars

Bij een huis kopen krijg je vaak met makelaars te maken. En één ding moet je begrijpen, als woningzoeker ben je niet de klant van de makelaar wanneer je een huis bezichtigd. De verkoper is namelijk de klant van de makelaar, niet jij als koper. Met dit in je achterhoofd wordt er snel veel duidelijk in het contact met de makelaar. De makelaar wil jou het meeste laten betalen terwijl jij ook de beste deal wil sluiten. 

Laten we eerlijk zijn, dat gaat niet samen. Afhankelijk van een kopersmarkt of verkopersmarkt is er een ergens een bedrag waarvoor je de deal sluit. Kun je onderhandelen of wordt er geboden bij inschrijving? Dit maakt nogal een verschil. Wist je dat de meeste vraagprijzen te hoog worden vastgesteld? 

Externe partijen

Tijdens het hele aankooptraject kun je als koper veel zelf doen maar je ontkomt er niet aan om externe partijen in te schakelen zoals een hypotheekadviseur of taxateur. Ook voor een bouwkundige keuring wordt een externe inspecteur ingeschakeld. Doe waar je goed in bent en overweeg de rest uit te besteden. Zoek naar de beste prijs - kwaliteit verhouding en laat je niet leiden door emotie.

Meerdere offertes opvragen

Opgepast voor offerte websites, dit zijn geen dienstverleners maar marketingmachines die hoog in de zoekmachines scoren. Daar zit gaan makelaar of hypotheekadviseur achter de knoppen. Nee, dat zijn slimme jongens die jouw aanvraag (lead genoemd) doorsturen naar meerdere makelaars. De makelaars investeren tijd en geld waarmee ze hopen de opdracht binnen te halen. Welke makelaar de opdracht ook binnenhaalt, de aanbieder van de offerte-website verdient altijd geld. Daarnaast ontvang je geen offerte maar is het een slimme truc om met jou in contact te komen. Na je aanvraag wordt je platgebeld door makelaars. 

Dat geldt tegenwoordig voor steeds meer dienstverleners in de makelaardij, maar ook bij verzekeringen en klusbedrijven zie je dit soort aanbieders snel groeien. Kijk dus verder dan je neus lang is en wees alert wanneer je meerdere offertes in één keer aanvraagt. In veel gevallen betaal je juist meer voor de dienstverlening, of de kwaliteit wordt minder doordat er voor de offerteaanvraag betaald moet worden door de makelaar, aankoopmakelaar. Enz...

TIP: Wanneer je online meerdere offertes in één keer aan kan vragen scrol dan verder naar échte dienstverleners in plaats van offerte websites.

Het kan ook anders

Maar het ook anders, ik heb een volledige training Huis Kopen ontwikkeld waar jij als koper je voordeel mee kan doen. Hiermee neem ik elke stap van het koopproces met je door en geef je niet alleen tips waar je op moet letten, maar ook hoe je kan besparen op de aankoop van je droomwoning. Van een huis zoeken en vinden t/m de overdracht bij de notaris. Werkelijk alles komt voorbij waarin ik mijn eigen ervaringen als makelaar, aankoopmakelaar en taxateur met je deel. Onmisbaar wanneer jij veilig een huis wilt kopen, de beste deal wilt sluiten en ook nog eens veel geld wil besparen.

Training Huis Kopen>> Onmisbare informatie bij een huis kopen


Reacties
Categorieën