Aankoopmakelaars stoppen met Huizen Kopen - Nieuwetijdsmakelaar
Aankoopmakelaars Stoppen met Huizen Kopen
Woningmarkt nieuws
Nieuwetijdsmakelaar
Woningmarkt nieuws
2 min
0

Aankoopmakelaars stoppen met Huizen Kopen

2 min
0

Aankoopmakelaars stoppen met huizen kopen nu de woningmarkt overspannen is en het woningaanbod lager is dan ooit. Je ziet het door het hele land, een tekort aan woningen waardoor het steeds lastiger wordt om een huis te kopen. Hiermee staan ook de verdiensten van aankoopmakelaars onder druk die zich steeds vaker focussen op de verkoop in plaats van kopers te begeleiden.

Aanbod Huizen Droogt op?

De toch al steeds wordende vijver van huizen wordt een steeds groter probleem voor makelaars. In de grote steden is er nog steeds een redelijk aanbod huizen, maar in de dorpen wordt het steeds lastiger. Het aanbod huizen in Nederland droogt langzamerhand op. Daarnaast is de concurrentie groot en staan courtages onder druk.

De focus van makelaars ligt dus in de meeste gevallen op huizen verkopen, in plaats van huizen aankopen. Je zou dit een logisch gevolg kunnen noemen van een woningmarkt die stagneert. Ondanks de goede bedoelingen van de overheid is er maar weinig van terechtgekomen om huizenzoekers perspectief te bieden.

Aankoopmakelaar Steeds Duurder

Een ander gevolg is dat de tarieven van aankoopmakelaars alleen maar toenemen. Ik hoor al tarieven van 3000 tot 5000 euro waarbij soms voor een percentage wordt gekozen. Het bekende onderhandelingstarief waarbij de aankoopmakelaar betaalt werd naar het resultaat lijkt in de huidige woningmarkt verdwenen. Er valt in de meeste gevallen niet meer te onderhandelen wanneer een huis eenmaal op Funda staat. Je moet er dan ook als koper voor zorgen dat je de markt vóór bent.

Zelf een Huis Zoeken

Naarmate er minder huizen te koop worden aangeboden zal de inspanning om een huis aan te kopen alleen maar toenemen. Maar wanneer je gelooft dat aankoopmakelaars ook echt op zoek gaan naar jouw droomhuis moet ik je teleurstellen. Een huis zoeken moet je dus veelal zelf doen waarbij je vaak ook de eerste bezichtiging voor eigen rekening moet nemen. Ben je enthousiast geworden en is er voldoende interesse voor een tweede bezichtiging, dan pas komt de aankoopmakelaar om de hoek kijken.

Waarom Aankoopmakelaars ermee Stoppen

Het lage aanbod zorgt ervoor dat de aankoopmakelaar gemiddeld vaker voor z'n klant moet bieden om een huis aan te kopen. Hiermee nemen de benodigde tijd en de werkzaamheden toe. En tijd kost geld! Daarnaast moet de aankoopmakelaar steeds vaker aan z'n klant "NEE" verkopen omdat er iemand anders een hoger bod heeft gedaan. Naast de frustratie en teleurstelling wordt het hiermee voor aankoopmakelaars ook steeds minder leuk om deze dienstverlening nog aan te bieden. Natuurlijk zijn er nog steeds aankoopmakelaars die alles uit de kast halen om het beste voor de klant te doen.

We kunnen ze dan ook niet allemaal over één kam scheren. Toch moet jij jezelf als woningzoeker afvragen of je nog een aankoopmakelaar in de arm wilt nemen. Je kunt natuurlijk ook zelf de mouwen opstropen en je actief in de markt bewegen om zelf (zonder aankoopmakelaar) een huis te bemachtigen. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Hoe je zelf een Huis Koopt

Voor woningzoekers zoals starters en doorstromers heb ik een programma ontwikkeld waarmee je veel geld bespaart en ook nog eens veilig een huis koopt. Een volledig stappenplan waarin ik al mijn ervaring als verkoopmakelaar en aankoopmakelaar heb verwerkt. Alle tips maar ook "onnodige" fouten die je geld kosten heb ik hierin verwerkt. Van een huis zoeken, elke stap in het aankoopproces tot de overdracht en juridische levering bij de notaris.

Alles wat je weten moet bij een huis kopen en zonder aankoopmakelaar in te schakelen. Dat programma heet (hoe toepasselijk) De Sleutel Tot Je Droomhuis. Hier kun jij voor een klein bedrag gebruik van maken en veel geld besparen op de aankoop. Wat je ook doet, download als eerste het Gratis e-book Zó Koop je een Huis, waarmee je alvast de eerste tips en adviezen ontvangt.

ZÓ KOOP JE EEN HUIS! Gratis e-book van NTM


Reacties
Categorieën