Betrap de makelaar - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Betrap de makelaar
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Betrap de makelaar

2 min
0

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet! 

Dit is een mooie binnenkomer? Betrap de makelaar is een Google Chrome Extensie die je meer vertelt over woningen op Funda. Zo kun je met de extensie direct zien of een woning al eerder op Funda heeft gestaan en voor welke prijs. Ook de WOZ waarde is te vinden via de pop-up, maar die is gewoon openbaar dus dat is niet echt spannend.

Nu vind ik zelf de titel: Betrap de makelaar een beetje overdreven. Volgens mij is de woningmarkt de enige branche waar de status van een woning zichtbaar is. Wanneer je een overjarig model in een elektrowinkel koopt hoor je daar niemand over. Maar ja, die makelaars he? Daar is altijd wel iets over te melden wat interessant is.

Meer transparantie is gewenst maar...

Ik vind het juist goed dat er meer transparantie op de woningmarkt komt maar om nou de term makelaartje betrappen te gebruiken vind ik, dat ik hier iets van mag vinden. Niet omdat ik makelaar ben, maar omdat ik in de vastgoedbranche werkzaam ben en weet hoe iedereen z'n stinkende best doet. Ondanks dat er wel eens fouten worden gemaakt. En ja ook bij de extensie zit er een addertje onder het gras. Via de blauwe button onder de gegevens kun je een woningwaarderapport aanvragen. En hier zit de verborgen dienstverlening met als doel zichzelf aan te bevelen als aankoopmakelaar. Hier verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet!

Ik ben benieuwd wanneer er een extensie komt: Betrap de aankoopmakelaar!

Toch is het wel een makkelijke tool om even snel te kijken of een woning al eerder te koop heeft gestaan. Daar is niets mis mee!  En ook de creativiteit om mensen op een makkelijke manier binnen te halen om er een aankoopopdracht uit te slepen kan ik wel waarderen. Maar wees als woningzoeker wel alert!

Tot slot: Er zijn ook genoeg andere tools waarmee je alles kunt onderzoeken. Heb je het e-book Zó koop je een huis al gedownload? Doe dat dan eerst zodat je precies op de hoogte bent van de stappen die je doorloopt bij een huis kopen.

Voor degenen die het leuk vinden vind je hieronder een screenshot van de "Betrap de makelaar" extensie en hoe dit eruit ziet wanneer je erop klikt!

Betrap de makelaar Funda

Heeft de woning al eerder op Funda gestaan?

Zoals je ziet heeft deze woning in maart al eerder op Funda gestaan en is de vraagprijs enorm verlaagd. Maar wanneer jij je pijlen alleen op Funda richt moet je toch écht wakker worden. Funda trekt elke dag enorm veel bezoekers en het is ook logisch dat de eerste stap bij een huis kopen daar begint. Toch zijn er meerdere manieren om aan een huis te komen zonder dat je gebruik maakt van Funda. Hoe dat werkt? Daar vind je meer informatie over op de pagina: Huis Zoeken en Vinden!

Maar je bent gewaarschuwd, voor je het weet staat de verhuiswagen voor de deur.   

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën