Nuttige Tips voor het Kopen van een Huis: Een Handleiding voor Toekomstige Huizenkopers - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Nuttige Tips voor het Kopen van een Huis: Een Handleiding voor Toekomstige Huizenkopers
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
1 min
0

Nuttige Tips voor het Kopen van een Huis: Een Handleiding voor Toekomstige Huizenkopers

1 min
0

Een huis kopen is een serieuze zaak waar je niet te licht over moet denken. Het is een proces van een huis zoeken en vinden tot de overdracht bij de notaris en zelfs daarna kunnen er nog problemen ontstaan met bijvoorbeeld verborgen problemen. 

Tips voor een huis kopen

Misschien ben je op zoek naar je eerste koophuis of heb je al vaker een huis gekocht. Het blijft een spannend proces. Vaak komt er in sneltreinvaart veel informatie op je af, die je niet alleen moet verwerken, maar ook moet selecteren in de mate hoe belangrijk ze voor je zijn, en hoe je daarop moet reageren.

Normaal gesproken ontvang je de informatie van de makelaar zoals de brochure, vragenlijst en roerende zakenlijst. Het is belangrijk om al die informatie door te nemen en vragen stellen wanneer er iets niet duidelijk is of zelfs verkeerd is ingevuld. En dat komt vaker voor dan je denkt.

Documenten bij een huis kopen (Tip)

Zo worden de formulieren door de verkopers nog steeds verkeerd ingevuld of zijn ze niet compleet. Maar als koper wil je exact weten hoe dat zit. Hier moet je scherp op zijn. Stel de makelaar dan ook de juiste vragen en doe zelf onderzoek. De verkoper heeft een meldingsplicht maar jij hebt een onderzoeksplicht. Dat geldt ook voor de documentatie die je ontvangt. En dan heb ik het nog niet eens over de koopakte gehad.

Tips huis kopen: Zoeken

Het zoeken van een huis is voor veel mensen een uitdaging. Vooral wanneer je focus alleen op Funda is gericht. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om een huis te vinden. Heb jij jezelf nooit eens afgevraagd hoe de makelaars wekelijks of soms dagelijks aan nieuw aanbod komen? Naast de gangbare kanalen gebruiken ze een enorm succesvolle strategie om aan nieuw aanbod woningen te komen. En het mooie is, die succesvolle strategie van makelaars kan ik gewoon met je delen.

Heb je het stappenplan huis kopen al gezien? Een handig overzicht waarin alle stappen die je doorloopt kort worden toegelicht. Die pagina moet je echt even bekijken voordat je verder gaat. Download ook het Gratis e-book: Zó koop je een huis! Een onmisbaar document voor elke woningzoeker en huizenkoper. Hierin geef ik je superhandige tips die je nergens anders vindt.

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën