Doe Geen Bod als je Dit Niet Hebt Gelezen! - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Doe Geen Bod als je Dit Niet Hebt Gelezen!
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Doe Geen Bod als je Dit Niet Hebt Gelezen!

2 min
0

Een bod op een huis uitbrengen doe je niet zomaar. Dan moet het huis echt wel aan je wensen voldoen, of je ziet er iets in wat anderen misschien nog niet zien. Misschien is het de plek, het huis of de mogelijkheden die bepalen dat je een bod gaat doen. Lees eerst dit artikel voordat je verder gaat!

Voor een huis kopen bestaat een soort stappenplan en volgorde waarin alles plaats vindt. Bekijk hier alvast het volledige stappenplan huis kopen! Het gaat in grote lijnen om de prijs, hetgeen je koopt, wanneer wordt er opgeleverd en wat zijn de voorwaarden. Dit laatste kan van alles zijn zoals een bouwkundige keuring maar ook de hypotheek.


Heb je de 7 meest gemaakte fouten bij het bieden op een huis al gedownload?


>> Download nu gratis

7 meest gemaakte fouten bij het bieden op een huis

Wat is de waarde van de woning?

Voordat je een bod uitbrengt is het goed om de waarde te bepalen, los van hetgeen jij wilt bieden behoor je de gemiddelde waarde te kennen. Daarnaast is de historie van de woning een belangrijk punt. Is de woning net nieuw in verkoop of heeft de woning de afgelopen jaren vaker op Funda gestaan. Wat kosten vergelijkbare woningen in de straat, buurt of wijk en hoe snel worden ze verkocht? En wat zijn de markttrends? Dit is mede bepalend voor het bod wat jij later gaat doen.

Bouwkundige aspecten

Hoe zit het met de bouwkundige staat van de woning en zijn er aanwijzingen voor (verborgen) gebreken. Wat heb je zelf gezien tijdens de eerste en tweede bezichtiging? En wat zijn de kosten voor herstel en modernisering? Is het niet beter om een bouwkundige keuring uit te laten voeren? Of heb je iemand meegenomen naar de bezichtiging die bouwkundig is onderlegd, en de bouwkundige onderdelen van een huis goed kan beoordelen? 

TIP: Afzien van een bouwkundige keuring om meer kans te maken op een huis is een vreselijk slecht idee. Laat je de kop niet gek maken en laat bij twijfel altijd een bouwkundige keuring uitvoeren.

Vragen- en roerende zakenlijst

Heb je goed gekeken naar de vragenlijst, ook wel informatielijst genoemd en is deze goed en compleet ingevuld? En hoe zit het met de spullen die achterblijven, meegaan of kunnen worden overgenomen? is het helder wat je wilt? En wat zijn de kosten wanneer je die bepaalde zaken overneemt? In veel gevallen zijn deze documenten niet compleet en/of verkeerd ingevuld.

Financieringsvoorbehoud

Heb je nagedacht over het financieringsvoorbehoud? En dan heb ik het niet alleen over de bedragen maar ook over de tijd die je nodig hebt om de hypotheek te regelen. En onder welke voorwaarden kun jij later afzien van de koop wanneer het niet lukt om een finaal akkoord te krijgen?

WAUW

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is gewoon teveel om op te noemen waar je als koper de mist in kan gaan wanneer je de zaakjes niet goed voor elkaar hebt. Vooral onder druk doen mensen gekke dingen, en met druk bedoel ik de hete adem van andere kapers op de kust of een makelaar die nog eens benadrukt welke voorrang positie je hebt, waardoor je nóg minder alert bent en het gevoel hebt om snel door te pakken. Met snel doorpakken is niets mis, maar dan moet je wel weten waar je het over hebt en de gevolgen kunnen overzien wanneer er iets misgaat.

Maar het kan ook anders

Speciaal voor mensen die een huis willen kopen heb ik een training ontwikkeld waarbij ik je stap voor stap meeneem door het koopproces. Ik geef je inside information die je van niemand anders hoort. Zo leer je waar je op moet letten maar ook hoe je geld kunt besparen in de verschillende stapjes die je neemt. Lukt het ondanks het toepassen van deze geldbesparende tips niet om je investering terug te verdienen? Dan krijg je gewoon je geld terug. Maar voordat ik je dit aanbod laat zien vertel ik je graag eerst mijn verhaal.

>> Lees hier mijn verhaal!


Reacties
Categorieën