Waarom de Buurt steeds Belangrijker wordt bij het Kopen van een Huis - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Waarom de Buurt steeds Belangrijker wordt bij het Kopen van een Huis
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Waarom de Buurt steeds Belangrijker wordt bij het Kopen van een Huis

2 min
0

De buurt is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij het kopen van een huis. Laten we eerlijk zijn, niemand wil in een “slechte” buurt wonen. Daarnaast identificeren wij ons als mens graag met een bepaalde buurt. De buurt waarin we komen te wonen kan ons ook een bepaalde status geven. Het kan zelfs invloed hebben op ons zelfbeeld of onze zelfwaardering.

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!


Betaalbaarheid

Daarnaast speelt natuurlijk ook de betaalbaarheid mee. We kunnen wel in een hele “goede” buurt willen wonen, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Online is er veel informatie over buurten en wijken te vinden, zorg ervoor dat je hier goed onderzoek naar doet, en stel omwonenden de vraag: Hoe is het om hier te wonen? Dat is eigenlijk wat je wilt weten. Dat geldt overigens ook voor de woning. Rechtstreeks contact met de verkoper is dan ook wenselijk ook al wordt de woning verkocht door een verkoopmakelaar.

Leefbaarheid en voorzieningen

En hoe zit het met de leefbaarheid en criminaliteit. Ook dit is een belangrijk punt bij de overweging om wel of niet in een bepaalde buurt te willen wonen. Hoe zit het met de sociale aspect en de leeftijdscategorieën. Voor jonge gezinnen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de buurt kindvriendelijk is, voor ouderen is rust en voorzieningen zoals de supermarkt, apotheek en gezondheidszorg belangrijk om dichtbij te hebben.

Ontsluiting, snelwegen en openbaar vervoer

Binnen een paar minuten op de snelweg zijn is voor mensen die dagelijks met de auto moeten reizen een belangrijk punt. Ook de ontsluitingswegen worden hierin meegenomen want niemand wordt er blij van om eerst 20 minuten bezig te zijn om je eigen wijk uit te komen. Wanneer je regelmatig openbaar vervoer gebruikt kan dit eveneens meewegen in je beslissing om voor een bepaalde buurt te kiezen. 

De buurt in verkooppresentaties

In verkooppresentaties wordt ook vaak de buurt en de wijk opgenomen. Als ik die globaal bekijk zijn er in Nederland alleen maar leuke, fijne en goede wijken te vinden maar de realiteit is toch echt anders. Vaak als je doorklikt vind je de overige “werkelijke” informatie.

Conclusie

Kortom, de buurt en wijk maakt in de meeste gevallen een belangrijk onderdeel uit van onze beslissing om voor een huis te kiezen. Deze is een combinatie van factoren is voor iedereen verschillend. Wat je ook kiest, zorg dat jij je er thuis voelt.

Belangrijke Tip

Zorg er dus voor dat jij naast het onderzoeken van de woning ook voldoende onderzoek doet naar de buurt, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wil jij een huis kopen en kun je wel wat advies gebruiken? Vraag dan een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

Klik op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Misschien ook interessant

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën