Koopavond voor Makelaarskantoren en Bezichtigingen - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Koopavond voor Makelaarskantoren en Bezichtigingen
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Koopavond voor Makelaarskantoren en Bezichtigingen

2 min
0

Bezichtigingen op afspraak is een soort van standaard geworden in de makelaardij. Vooral na Corona is het aantal open huizen sterk teruggelopen en kiezen sommige makelaars ervoor om liever 30 bezichtigingen apart in te plannen dan een kijkuurtje of open huis. Maar hoe zit het met het makelaarskantoor zelf? Bij veel makelaars kun je ’s avonds ook afspraken inplannen voor een gratis waardebepaling, aankoopgesprek of bezichtiging. 

Wanneer ik online zoek naar “koopavond makelaars” zijn er een handjevol makelaarskantoren die dit aanbieden. Een gemiste kans want je kunt online lekker doorwerken zoals taxaties uitwerken, woningpresentaties maken of administratieve werkzaamheden uitvoeren terwijl toch deelneemt aan de koopavonden. Dat zou zelfs voor de koopzondagen kunnen gelden ondanks het feit dat dit op veel weerstand zal stuiten.

Maar de makelaar moet toch al altijd bereikbaar zijn?

Tussen “moeten” en “zijn” zit een groot verschil, want over het algemeen wordt er steeds meer online geregeld en zijn makelaars tijdens afspraken (zelf) niet of nauwelijks bereikbaar. Kantoren met een binnendienst zijn over het algemeen tijdens kantooruren goed bereikbaar om vragen te stellen of een afspraak te plannen.

En de “zelf” verkopers zelf dan?

Dat is een ander verhaal, verkopers die zelf hun huis verkopen zijn over het algemeen meer flexibel dan een makelaar maar een koopavond organiseren van bijvoorbeeld 6 tot 9 zie je maar zelden. Wel wordt er creatief mee omgegaan zoals een kijkuurtje of een open huis. Ook zijn er verkopers die elke eerste of laatste zaterdag van de maand hun huis voor beperkte tijd openstellen voor geïnteresseerden. Dat klinkt overigens niet erg hoopvol want het lijkt me dat je er geen maanden over wilt doen om je huis te verkopen.

Conclusie

Een handjevol makelaarskantoren zijn open tijdens koopavonden terwijl de vraag naar woningen nog steeds groot is. Hier zouden makelaars creatief mee om kunnen gaan om meer klanten aan te trekken. Het kan zijn dat er de eerste koopavonden niemand binnenloopt maar met een beetje marketing en geduld zou dit zo maar een succes kunnen worden. Vooral voor kopers die het toch al zo lastig hebben zou het advies van de makelaar of aankoopmakelaar meer dan welkom zijn.

Tot slot

Nieuwetijdsmakelaar is geen traditioneel makelaarskantoor en alle diensten en producten vinden online hun weg naar de klanten. Dus wil jij naar eigen keuze een adviesgesprek inplannen? Doe dat dan hieronder via de button en ik help je graag. Ook op een koopavond!

Klik op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën