Waarom makelaars de Bezichtigingen (te) Krap achter elkaar Plannen - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Waarom makelaars de bezichtigingen (te) krap achter elkaar plannen
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Waarom makelaars de Bezichtigingen (te) Krap achter elkaar Plannen

2 min
0

Als ik je de vraag zou stellen: Hoeveel tijd zou je nodig hebben om een huis te bekijken is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Bij een appartement zou dat misschien 20 minuten kunnen zijn en bij een vrijstaand huis misschien wel een uur. Het ligt er niet alleen aan hoe groot het huis is maar ook hoe de afwerking is of het achterstallig onderhoud. Voor sommige huizen heb je nu eenmaal meer tijd nodig om ze te bekijken, maar het wordt vervelend wanneer de volgende geïnteresseerde op de stoep staat terwijl jij nog niet klaar bent.

Bekijk ook deze Blogvideo Waarom Makelaars de Bezichtigingen (te) Krap achter elkaar Plannen.

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!De planning

Dit is nou precies waar het bij dit artikel om draait. Plannen de makelaars bewust de bezichtigingen (te) krap achter elkaar? Of heeft dat met de beschikbare tijd te maken. Laten we niet alle makelaars over één kam scheren. Makelaars hebben het soms druk, vooral aan het einde van de middag tussen 4 en 6 worden er veel afspraken voor bezichtiging gemaakt. Ik kan me voorstellen dat op dat tijdstip de makelaar geen uren met je in de woning rond wil lopen omdat ook andere kijkers de kans moeten krijgen om de woning te mogen bekijken.

Ik heb meer tijd nodig

In de CRM-systemen van makelaars kun je templates gebruiken waarbij de afspraak voor bezichtiging per mail wordt bevestigd. Hierin staan het tijdstip en zit vaak ook een downloadlink naar de brochure en eventuele andere informatie. Tegenwoordig zijn er ook online portalen waarin je de gegevens van de woning maar ook de afspraak terug kan vinden. Standaard stond bij ons makelaarskantoor de tijd op 30 minuten, maar om een huis écht goed te bekijken heb je vaak meer tijd nodig. Hiermee werd er toch een soort van schaarste gecreëerd waardoor mensen direct wisten dat er nog meer geïnteresseerden waren. Dat was ook in een kopersmarkt zo en is doelbewust voor gekozen.

Verkoopstrategie

Deze strategie is ervoor bedoeld om de druk op kijkers te verhogen. Ik de oververhitte woningmarkt heb ik weleens geroepen dat mensen sneller over een huis moesten beslissen dan bij het kopen van een auto. Makelaars verschuilen zich dan achter de woningmarkt en laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon de opdracht van de verkoopmakelaar om z’n best te doen het huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Dat neemt niet weg dat jij als koper wel moet weten wat je koopt. Een tweede bezichtiging afdwingen is dan ook wat je moet doen, maar hoe doe je dat?

Het gaat niet om een pak suiker!

Persoonlijk vind ik dat je recht hebt op een tweede bezichtiging, het gaat niet om een pak suiker! Wil jij meer weten over een tweede bezichtiging plannen? Of wil je een huis kopen en kun je wel wat advies gebruiken? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan!

Klik nu op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Misschien ook interessant

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën