Huizenprijzen Stijgen weer licht - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huizenprijzen Stijgen weer licht
Woningmarkt nieuws
Nieuwetijdsmakelaar
Woningmarkt nieuws
2 min
0

Huizenprijzen Stijgen weer licht

2 min
0

De huizenprijzen stijgen weer licht met 0,5%, aldus het CBS, en als dat een voorbode is voor de komende periode, wordt het nóg lastiger voor potentiële kopers een huis te bemachtigen.

Loop jij ook vast op de woningmarkt?Woningtekort loopt op

Het woningtekort loopt door te veel mensen en te weinig huizen. De woningmarkt leunt sterk op het rentepercentage en vraag en aanbod. Dat aanbod is nog steeds laag terwijl de vraag weer toeneemt. Daarnaast daalt het aantal vergunningen dat wordt afgegeven voor nieuwbouwwoningen en nemen de bouwkosten toe. Een mix van ingrediënten die de koper geen goed doet.

Verwachtingen woningmarkt 2024

Ook de gestegen lonen zouden een bijdrage leveren aan de huizenprijzen die voor 2024 worden verwacht. Zo zit de woningmarkt ondanks een kleine dip weer in de lift hetgeen voor starters geen goed nieuws is. Voor 2024 ziet het er voor potentiële kopers minder rooskleurig uit dan werd gehoopt.

Woningbouw 

Ondanks alle goede bedoelingen lukt het maar niet om het aantal nieuwbouwwoningen op te voeren en daar zijn tal van redenen voor. Op dit moment is er een woningtekort van rond de 400.000 woningen en dat haal je niet binnen enkele maanden of zelfs jaren in. Er is de afgelopen jaren veel te weinig gebouw maar dat is oud nieuws. Ook het aantal mensen die een woning nodig hebben stijgt waardoor de vraag- en aanbodcurve steeds verder uit elkaar komt te liggen.

Minder lang te koop en overboden

Woningen staan momenteel weer iets minder lang te koop en er wordt weer vaker overboden. Dit is per regio verschillend maar geeft duidelijk aan dat er sprake is van krapte. Gisteren sprak ik een makelaar die een woning in de prijsklasse van 3,5 ton (in Overijssel) te koop zette, waarbij er direct tientallen aanvragen voor bezichtigingen binnenkwamen. Hierdoor sta je dan als geïnteresseerde direct in de rij nog voordat je een bod kan doen.

Maar er is ook hoop

Ondanks het lage aanbod koopwoningen zijn er toch mogelijkheden om op een slimme manier een huis te vinden. Hierbij is een combinatie van verschillende acties de sleutel tot succes, maar dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt.

Zal ik je vertellen hoe je wél een huis koopt?

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan waarbij ik je vertel waar je moet zoeken en hoe je wel een huis koopt.

Ja, Ik wil ook een Huis Kopen!

Overweeg jij een huis te kopen en kun je wel wat advies gebruiken?

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan!

Klik nu op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën