Waar moet je op Letten bij een Huis Kopen? - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Waar moet je op Letten bij een Huis Kopen?
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Waar moet je op Letten bij een Huis Kopen?

2 min
0

Ik zou bijna zeggen, heb je even? Wanneer je een huis koopt zijn er veel zaken waar je op moet letten. Denk aan de bouwkundige staat, de juiste vragen stellen, het bieden en de deal sluiten maar ook de koopovereenkomst controleren en bijvoorbeeld voldoen aan je onderzoeksplicht. Hieronder licht ik er een paar toe:

De bouwkundige staat van de woning

Iedereen wil weten wat hij of zij koopt maar veel wordt gemist door de roze bril die tijdelijk op is gezet. Ik zet er extra tijdelijk bij want er komt een moment dat je die bril weer afzet en weer normaal gaat zien. Dan had je gezien dat er scheuren in de voorgevel zaten of dat de dakkapel er toch niet zo goed uitzag dan je had verwacht. Zet die roze bril af of neem iemand die er verstand van heeft mee naar de bezichtiging en kijk goed naar de bouwkundige staat. Laat desnoods een bouwkundige keuring uitvoeren wanneer je twijfelt. Overigens kan een bouwkundige- inspectie of keuring geen kwaad om ook aan je onderzoeksplicht als koper te voldoen.

Neem voldoende tijd

Alles goed bekijken kost nou eenmaal tijd maar door de krappe planning van verkoopmakelaars wordt de druk er soms flink opgezet. Vaak bevestigen makelaars de afspraak voor bezichtiging per mail of via een ander systeem zoals Move. Soms staat de tijdsduur van de afspraak erbij en soms ook niet. Vraag de makelaar of kantoormedewerker desnoods hoelang je tijd krijgt voor een bezichtiging. Daarbij speelt natuurlijk ook de grootte van de woning mee. Een appartement is nou eenmaal sneller bekeken dan een vrijstaand huis.

Stel vragen en gebruik een checklist

Heb je tijdens de bezichtiging vragen? Stel ze dan! Kan de makelaar er niet direct antwoord op geven? Laat hij of zij er dan later op terugkomen. Soms is het handig om je op de bezichtiging voor te bereiden en alvast de brochure,en eventuele andere gegevens door te nemen. Mocht je hierover dan vragen hebben kun je die aan de makelaar stellen tijdens de bezichtiging. Vergeet niet een checklist te gebruiken zodat je tijdens de rondleiding aantekeningen kunt maken die je later nog eens terug kan lezen. Vooral wanneer je meerdere woningen achter elkaar bekijkt.

Jouw gevoel over de woning

In de meeste gevallen geeft jouw gevoel de doorslag. Niet zelden heb ik verkopers gevraagd waarom ze jaren geleden juist voor hun huidige woning hebben gekozen. In veel gevallen gaven ze aan dat het huis direct goed voelde. Dus kijk niet alleen praktisch maar volg ook je gevoel wat je over het huis hebt. Een badkamer of keuken is redelijk snel aan te passen of te vernieuwen. Maar jouw gevoel veranderen wordt lastig. Soms heeft het ook even tijd nodig om aan het idee te wennen dat je in een ander huis komt te wonen. Maar over het algemeen is je eerste gevoel de beste raadgever.

Andere zaken waar je op moet letten

Het wordt hier te veel om op te noemen waarop je tijdens een huis kopen moet letten. Wil je exact weten waar je allemaal op moet letten bij een huis kopen maar ook over het bieden, en welke rechten en plichten bepaalde fasen met zich meebrengen? Start dan met een gratis adviesgesprek huis kopen.

Wil jij een huis kopen en kun je wel wat advies gebruiken? Vraag dan een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!


Ps: Ook vertel ik je waar je woningaanbod vindt wat niet op Funda staat.

Misschien ook interessant

Eerlijk, Onafhankelijk, Transparant - Nieuwetijdsmakelaar

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën