Vergroot je Kans met een Aankoopmakelaar: Maar Is Dat Wel Zo - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Vergroot je Kans met een Aankoopmakelaar: Maar Is Dat Wel Zo
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
5 min
0

Vergroot je Kans met een Aankoopmakelaar: Maar Is Dat Wel Zo

5 min
0

Je komt het overal tegen: Vergroot je kans met een aankoopmakelaar! In dit artikel gaan we hier dieper op in want heeft het inschakelen van een aankoopmakelaar überhaupt nog wel zin in deze tijd van overbieden. Luister en Huiver!

Ik zal me eerst even kort voorstellen: Ik ben Meindert en sinds 2010 register makelaar/taxateur en heb duizenden mensen geholpen aan een huis. Toen ik in 2022 m'n kantoor verkocht heb ik me na een periode van bezinning toegelegd op Nieuwetijdsmakelaar. In de tijd waarin we leven gaat alles zo snel en wat gisteren nog werkte is vandaag alweer over. Daarom heb ik een programma ontwikkeld wat altijd werkt, dat je als koper niet afhankelijk bent van een makelaar en aankoopmakelaar. maar zelf De Sleutel Tot Je Droomhuis ontdekt. Later hier meer over.

Maak meer kans met een aankoopmakelaar?

Wanneer ik wat websites van makelaars afstruin vind je al snel slogan's als: Maak met ons meer kans op een huis, aankoopmakelaar voor starters, met ons als aankoopmakelaar maak je meer kans... enz. Af en toe krijg ik daar kriebels van, maar dat is omdat ik de wereld van vastgoed van binnen en van buiten ken. Ik kan me voorstellen dat je als consument hierin mee gaat, en dat is ook logisch.

De grootste reden dat potentiële kopers een aankoopmakelaar inschakelen omdat er wordt gedacht dat de aankoopmakelaar wel even een huis zoekt en aankoopt. Ik zal je zeggen: Die tijd is voorbij! De meeste aankoopmakelaars die overigens ook huizen verkopen en dus ook verkoopmakelaar zijn verdienen veel meer aan een verkooptransactie. Daarnaast wordt er door veel aankoopmakelaars niet gezocht naar een woning, en dat is waar het in de gedachtengang van woningzoekers mis gaat.

Schakel je een aankoopmakelaar in? Dan is de kans groot dat je zelf op zoek moet naar een geschikt huis. Heb je dat huis gevonden, dan komt de aankoopmakelaar weer in beeld om je te helpen het huis aan te kopen. De conclusie hiervan is, jij moet nog steeds zelf naar een woning zoeken, en als je dan een leuk huis hebt gevonden komt de aankoopmakelaar in beeld terwijl jij met al die anderen al in de rij staat.

Dat is even een Eye Opener he?

Met een aankoopmakelaar meer kans is dus veelal op lucht gebaseerd tenzij er sprake is van aanbod wat alleen voor die aankoopmakelaar zichtbaar is, in de meeste gevallen is dat niet zo en zijn aankoopmakelaars mede afhankelijk van het aanbod wat op Funda verschijnt. Hiervoor zijn allerlei scenario's te bedenken, maar verkoopmakelaars werken in opdracht van de verkoper, willen de beste deal sluiten en verkopen in de meeste gevallen de woning via Funda. En dat is tegenstrijdig met hetgeen jij als koper wilt. Je wilt juist aanbod vinden wat NIET op Funda staat! Hier kan de aankoopmakelaar je in de meeste gevallen niet mee helpen.

Wat voor voordeel heeft de aankoopmakelaar dan?

Het antwoord op deze vraag kan allerlei kanten op en verschilt per regio en zelfs per makelaarskantoor of aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar is namelijk in de meeste gevallen ook verkoopmakelaar, en aan een huis verkopen kan over het algemeen meer worden verdiend. Logisch dat daar de focus op ligt. Toen de gekte op de woningmarkt extremen vormen aannam zijn er zelfs makelaars gestopt met het aankopen van woningen.

Eigenlijk zegt dit al genoeg en kun je zelf hier je conclusie uittrekken. Zelf vind ik het grootste voordeel van een aankoopmakelaar dat jij als koper een adviseur hebt die je wijst op de valkuilen en precies vertelt wat je wel of niet moet doen. Maar denk eraan, de aankoopmakelaar adviseert terwijl jij beslist.

Wanneer we de rol als aankoopmakelaar verder uitdiepen komen we tot de conclusie: De aankoopmakelaar helpt meestal niet bij het zoeken naar een huis, vaak ontvang je wel het nieuwe aanbod van het makelaarskantoor waarvoor de aankoopmakelaar werkt. Maar dat krijgen vaak ook honderden andere mensen, hier zit voor jou dus geen voordeel in. Waarom zou je dan meer kans met een aankoopmakelaar maken?

Waarom meer kans maken met een aankoopmakelaar?

Ondanks dat je in de rij staat kan een aankoopmakelaar er soms voor zorgen dat je wél een afspraak voor bezichtiging krijgt, dit omdat de makelaars en aankoopmakelaars elkaar vaak kennen. Is dat eerlijk? NEE, dat vind ik van niet! Iedereen een eerlijke kans vind ik en het moet maar eens zijn afgelopen met die voortrekkersrol, als je hier al kunt spreken van een voortrekkersrol, je staat immers nog steeds in de rij met de andere geïnteresseerden voor het huis wat jij ook op het oog hebt.

Gevolg is dat je waarschijnlijk flink moet (over)bieden om de gelukkige te worden. Maar het kan ook anders. 

Speciaal voor woningzoekers heb ik hier iets unieks voor bedacht. Dat is overigens ook een term die veel makelaars gebruiken, maar ik heb het over écht iets unieks. Niet in de rol van aankoopmakelaar, maar als adviseur die z'n kennis over een huis kopen en verkopen eerlijk, open en transparant met je deelt zodat je geen aankoopmakelaar nodig hebt.

Oeps, dit is wel tegen het zere been van aankoopmakelaars, maar ik wil het beste voor jou als koper en ben hier totaal onafhankelijk in. Ik verkoop- en koop geen woningen dus ik kan vrij alle informatie delen om jou te helpen hoe je een woning vindt en koopt. Zoals ik zei: Uniek in Nederland!

WAUW

Alle kennis over een Huis Kopen in 1 programma

Ik kan dan ook al m'n kennis en ervaring verwerkt in een online programma genaamd 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' waarin je veel meer leert dan een aankoopmakelaar je ooit vertelt. Stap voor stap neem het aankoopproces met je door en geef je tips en adviezen in elk facet van het aankooptraject. Daarnaast deel ik mijn ervaringen met je en wijs ik je op de veel gemaakte fouten die kopers vaak (onder druk) maken.

 Ook vertel ik je hoe je makkelijk en snel geld kunt besparen door een paar simpele strategieën te hanteren. Dat doe ik als een onafhankelijke partij die zowel het koop- als verkoopproces wel kan dromen. Je ontvangt dus inside information die geen enkele makelaar of aankoopmakelaar met je deelt. Is dat uniek of niet?

De Sleutel Tot Je Droomhuis

Zoals gezegd is 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' beschikbaar voor potentiële kopers die de eerste of volgende stap willen zetten in hun wooncarrière, maar ook veel geld willen besparen op een aankoopmakelaar. In het programma vind je ook een compleet stappenplan huis kopen zodat jij precies weet wat de volgende stap is en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Daarnaast vind je er de strategie die makelaars gebruiken om nieuw woningaanbod te vinden wat niet op Funda staat, dat kun jij ook. Ik kan er nog uren over praten, maar je moet het gewoon ervaren. Klik op button voor meer informatie.

De Sleutel Tot Je Droomhuis

Het programma "De Sleutel Tot Je Droomhuis" biedt niet alleen een creatieve benadering van een huis vinden en kopen, maar leidt je ook door elke stap in het koopproces. Onmisbaar wanneer jij op zoek bent naar een koophuis.

Reacties
Categorieën