De Nummer 1 Aankoopmakelaar - Nieuwetijdsmakelaar
De nummer 1 aankoopmakelaar
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

De Nummer 1 Aankoopmakelaar

2 min
0

Sorry, ik kan het niet laten om hier even een stukje over te schrijven. Naast termen zoals 'De beste Aankoopmakelaar' of de 'Goedkoopste Aankoopmakelaar kom ik ook steeds vaker 'De nummer 1 aankoopmakelaar van (Vul je plaats in)...' tegen. Maar er is helemaal geen registratie van aankoopmakelaars waarin kwaliteit en aantallen van alle aankoopmakelaars worden vastgelegd. In mijn ogen dan ook een betekenisloze term die maar te pas en te onpas wordt gebruikt, om zich zogenaamd als aankoopmakelaar te onderscheiden. Maar...

Hoe onderscheidt een aankoopmakelaar zich?

Als aankoopmakelaar kun je je maar weinig onderscheiden van je concurrenten, vooral wanneer je klant een populair huis zoekt waar iedereen naar op zoek is. Het zoeken is er vaak niet bij en moet je zelf doen. Daarnaast wordt er vaak gesproken over het onderhandelen, maar in een tijd van meerdere biedingen die via een Biedlogboek worden gedaan valt er weinig te onderhandelen.

Heeft de aankoopmakelaar dan nog wel een meerwaarde?

Ik zou hier volmondig nee op kunnen zeggen, maar dan zou ik aankoopmakelaars tekort doen. Zij hebben echt wel verstand van de lokale woningmarkt en kennen de leuke plekjes. Dus wanneer jij naar een andere plaats gaat verhuizen kan dit je onzekerheid over de prijs en de buurt wegnemen. Maar daar betaal je dan ook fors voor. Ik heb al tarieven van bijna 4000 euro voorbij zien komen. Dan vraag ik me werkelijk af waar dat geld voor nodig is en of een koper überhaupt zo'n bedrag uitgeeft. Vooral omdat deze kosten niet aftrekbaar zijn en voornamelijk uit eigen geld moet worden voldaan bovenop de kosten koper.

Hoe bespaar ik op aankoopkosten?

Omdat de verhouding tussen dienstverlening en kosten niet meer altijd in de pas lopen en er veel geld is te besparen op een aankooptraject heb ik de aankooptraining 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' ontwikkeld waarmee je het gewoon zelf kunt doen, en dat tegen een schijntje van de kosten van een aankoopmakelaar.

Laat je niet gek maken

Wanneer woningzoekers een aantal keren achter het net hebben gevist, of een aantal malen de woning net misliepen doordat iemand anders meer bood wordt een aankoopmakelaar overwogen. Meer kans met een aankoopmakelaar is hierbij de gedachte, maar dat verwijs ik naar het land der fabelen. Vooral in deze tijd waar er steeds strengere regels wat betreft bieden en gunnen gelden, zal de aankoopmakelaar in deze strategie mee moeten gaan.

Even snel een deal sluiten is er dan ook niet meer bij. maar zoals je inmiddels weet is er ook de mogelijkheid om het gewoon zelf te doen. Maak daar gebruik van en laat je niet gek maken.

Ben jij toe aan een eigen huis?

Reacties
Categorieën