Huizen Bekijken tijdens de NVM Open Huizen Dag op 6 april 2024 - Nieuwetijdsmakelaar
Huizen Bekijken tijdens de NVM Open Huizen Dag op 6 april 2024
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Huizen Bekijken tijdens de NVM Open Huizen Dag op 6 april 2024

2 min
0

Op zaterdag 6 april 2024 is het weer zover en is er de Landelijke NVM Open Huizen Dag waarbij woningzoekers vrijblijvend en zonder afspraak de deelnemende woningen kunnen bekijken. In dit artikel lees je hier meer over.

Als verkoper moet je hier tijd en energie in steken om ervoor te zorgen dat de woning netjes is en je de kijkers kunt ontvangen. Het voordeel is dat je meerdere geïnteresseerden tegelijk kunt ontvangen. Het nadeel is dat iedereen (ook nieuwsgierige kijkers) zomaar door je huis kunnen baggeren en je het overzicht door drukte kwijt kunt raken.

Tip voor verkopers

Zorg dat je weet wie je huis bezichtigd, laat kijkers kun naam, mail en telefoonnummer noteren. Los van het feit dat de verkoopmakelaar later de kijkers na kan bellen ben je in ieder geval op de hoogte wie er in je huis is geweest. Dat lijkt me logisch. Ook voor geïnteresseerden. Ga je niet anders gedragen dan normaal en wees eerlijk. Maak het niet mooier dan het is, geïnteresseerden prikken hier snel doorheen.

Tips voor kopers

Gedraag je netjes, laat je gegevens achter en volg de aanwijzingen van de verkoper op. Wees niet ongeduldig wanneer je even moet wachten wanneer er veel interesse is. Ga het huis niet afkraken en wees respectvol, de verkopers hebben het huis speciaal voor jou opengesteld. Waardeer dat, ondanks dat het huis misschien niet aan je wensen voldoet.

Welke makelaars/huizen doen mee?

Ik heb de NVM Open Huizen Dag vaak meegemaakt en weet je wat het mooie is? Niet alleen NVM-makelaars doen mee, maar ook andere makelaars van VBO, VastgoedPro en zelfs onafhankelijke makelaars. Het is makelaars van andere brancheorganisaties al jaren een doorn in het oog dat er telkens met twee maten wordt gemeten en ze achtergesteld worden op de NVM-makelaars. Maar jij weet nu wel beter! Niet alleen op Funda worden Open Huis Labels weergegeven, maar ook op de website van makelaars zelf. Twijfel je of een woning meedoet? Kijk dan op de website van de makelaar zelf of neem even contact met ze op om het te verifiëren.

Wel of geen meerwaarde?

Zo'n Open Huizen Dag is voor verkopers een kans om hun huis extra onder de aandacht te brengen, maar de vraag is of dit in deze tijd nog een meerwaarde heeft, hooguit het feit dat er op zaterdag kan worden gekeken, niet alle makelaars plannen bezichtigingen op zaterdag. Een ander voordeel is dat de geïnteresseerden hun concurrentie zien en dat werkt druk verhogend. Als verkoper wil je natuurlijk zoveel mogelijk kijkers, maar als kijker wil je zo min mogelijk concurrentie wanneer jij je droomhuis gaat bekijken.

Al met al is een Open Huis in welke vorm dan ook een mooie manier om geïnteresseerden kennis te laten maken met jouw huis. Voor kijkers is het een mooie gelegenheid om de woning zonder afspraak te kunnen bekijken. Een win-win zou je zeggen! Tijdens elke NVM Open Huizen Dag worden er huizen verkocht, maar ook zonder een Open Huis.

Checklist

Ga je tijdens de Landelijke NVM Open Huizen Dag een huis bekijken? Download dan onze checklist zodat je later thuis nog even terug kunt lezen wat je hebt bekeken.

>> Download de Checklist

Meer weten over een Huis Kopen?

Reacties
Categorieën