Hoe je als Koper Goed Voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Hoe je als Koper Goed Voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Hoe je als Koper Goed Voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag

2 min
0

De Open Huizen Dag is een mooie kans voor potentiële kopers om meerdere huizen op één dag te bezichtigen. Voor huizenzoekers die aan het begin van de zoektocht naar woningen staan is dit een uitgelezen kans om (bezichtigingen) ervaring op te doen. Zorg er dan ook voor dat je goed bent voorbereid. In dit artikel geven we je enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je als koper goed voorbereid op pad gaat tijdens de Open Huizen Dag.

1. Maak een lijst van je wensen en eisen

Voordat je naar de Open Huizen Dag gaat, is het belangrijk om een lijst te maken van je wensen en eisen. Wat zijn de absolute must-haves voor jouw nieuwe huis? Denk aan het aantal slaapkamers, de locatie, de tuin, etc. Door deze lijst te maken, kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je overweldigd raakt door alle opties.

2. Doe onderzoek naar de huizen die je wilt bezichtigen

Neem ruim van tevoren de tijd om onderzoek te doen naar de huizen die je wilt bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag. Bekijk foto's, plattegronden en beschrijvingen online. Zo kun je alvast een eerste selectie maken en bepalen welke huizen het meest interessant zijn om te bezoeken. Let ook goed op dat je de avond voor het Open Huis nog even controleert of alle huizen die je hebt geselecteerd nog beschikbaar zijn.

3. Plan de route

Een goede planning scheelt je tijd tijdens de Open Huizen Dag. Zorg ervoor dat je een efficiënte route plant langs alle huizen die je wilt bezichtigen. Houd hierbij rekening met reistijden en eventuele drukte op de weg. Door een goede planning te maken, verloopt het allemaal wat vlotter en soepeler.

4. Stel vragen tijdens de bezichtiging

Tijdens de bezichtiging is het belangrijk om vragen te stellen aan de verkoper of makelaar. Vraag naar de staat van onderhoud, eventuele gebreken en de reden van verkoop. Het is ook handig om te informeren naar de buurt en voorzieningen in de omgeving. Zo krijg je een beter beeld van het huis en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

5. Maak aantekeningen en foto's

Het is verstandig om tijdens de bezichtiging aantekeningen te maken en foto's te nemen van de huizen die je bezoekt. Dit helpt je later bij het vergelijken van de verschillende woningen en herinnert je aan specifieke details die je misschien bent vergeten. Vraag hiervoor wel even toestemming aan de verkoper voordat je met de camera door het huis loopt. Door foto's te nemen en informatie vast te leggen kun je later thuis nog eens alles doornemen en beter vergelijken.

TIP: Gebruik een checklist

Gebruik een checklist tijdens het bezoek aan de verschillende woning. Je doet op zo'n dag enorm veel indrukken op en de kans is vrij groot dat je 's avonds alles door elkaar haalt. Een ander voordeel van de "Checklist Huis Bekijken" is dat je niets vergeet.  

Conclusie

Door goed voorbereid op pad te gaan tijdens de Open Huizen Dag, vergroot je jouw kansen op het vinden van jouw droomhuis. Maak een lijst van je wensen en eisen, doe onderzoek naar de huizen, plan je route, stel vragen tijdens de bezichtiging, neem een checklist mee en maak aantekeningen en foto's. Met deze tips ben je als koper goed voorbereid en kun je met een gerust gevoel de Open Huizen Dag bezoeken.

Leuk huis gezien?

Heb je een leuk huis gezien en kun je wel wat advies gebruiken? Of wil je meer over het Kopen van een Huis weten? 

Vraag dan een gratis telefonisch adviesgesprek aan!

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!Meindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën