De Nieuwetijdsmakelaar ben Je Zelf - Nieuwetijdsmakelaar
De Nieuwetijdsmakelaar ben Je Zelf
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
3 min
0

De Nieuwetijdsmakelaar ben Je Zelf

3 min
0

Een huis kopen en/of verkopen kan ingewikkeld overkomen en besteden we vaak uit aan makelaars. Dat heeft voor- en nadelen omdat de makelaar geld kost en je daarmee niet het traject geheel in eigen hand houdt. Stel je voor dat ik je alles vertel wat je moet doen, van a t/m z in een handig overzicht waarbij ik in elke stap aangeef waar je op moet letten, welke valkuilen er zijn, hoe je geld kunt besparen en welke slimme strategieën je kunt gebruiken om het traject naar jouw hand te zetten. Net zoals makelaars dan doen. Zou je geïnteresseerd zijn? Lees dan verder!

De Nieuwetijdsmakelaar ben je zelf

De gekte op de woningmarkt is nog lang niet voorbij en lijkt zelfs weer toe te nemen terwijl ik dit artikel schrijf. Als woningzoeker heb je regelmatig het nakijken en sta je in de rij. De onwetendheid kan ervoor zorgen dat je beslissingen neemt op basis van halve kennis. En daar doet de verkoopmakelaar natuurlijk nog even een schepje bovenop, en dat is logisch maar ook zonde. Zorg er dus voor dat je meer kennis hebt over een koop- en verkooptraject en laat je niets wijsmaken.

Zelf een huis kopen

Een huis kopen kun je gewoon zelf, daar is niets moeilijks aan wanneer je ons programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' hebt gevolgd. Hierin deel ik al mijn kennis als makelaar, aankoopmakelaar en taxateur. Een compleet stappenplan huis kopen waarmee je door elke fase van het koopproces wordt geleid.

Ik geloof er namelijk in dat jij als woningzoeker het prima zelf kunt, vandaar de titel: De Nieuwetijdsmakelaar ben je zelf! Zelf een huis kopen net zoals je dat vroeger deed toen er geen aankoopmakelaar bestond, maar dan met alle kennis die ik met je deel. Laten we eerlijk zijn, de aankoopmakelaar is een gecreëerde dienst om gelijkwaardigheid tussen partijen te bewerkstelligen. maar de meeste aankoopmakelaars zoeken geen woning voor je, en dat is nou voor kopers net de grootste reden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Vooral wanneer ze een paar keer achter het net hebben gevist wordt al snel geroepen: Dan maar een aankoopmakelaar inschakelen zodat we meer kans hebben. 

Dit is gewoon onzin, ondanks het feit dat de meeste aankoopmakelaars hun best doen. Het is vaak niet genoeg om een huis te vinden en te kopen. Als woningzoeker wil je graag aanbod voordat het op Funda verschijnt, wil je een aankoopmakelaar die met aanbod komt die nergens zichtbaar is en jij als het ware een voorrangspositie krijgt. Vergeet dit maar want dat is niet de praktijk.

Zelf je huis verkopen

Ik heb allerlei concepten voorbij zien komen waarmee je zelf een huis kunt verkopen. De grootste USP is hierbij altijd Funda. Verkopers willen hun huis op Funda en woningzoekers kijken vaak op Funda. 1 en 1 = 2. Hier wordt handig op ingespeeld, maar volgens mij is niemand hier blij mee. Tenminste, de NVM en Funda staan voor kwaliteit waarbij alleen makelaars toegang krijgen om woningen te plaatsen. De consument kan dit niet en zal dus een makelaar in moeten schakelen om dit voor elkaar te krijgen. Zo zijn er concepten ontstaan waarbij verkopers tegen een goedkoper bedrag toch via de aansluiting van het makelaarsconcept hun woning op Funda krijgen.

In deze snel veranderende wereld verandert ook de dienstverlening van makelaars. De gemiddelde consument is slimmer en handiger met internet en allerlei tools die een huis kopen en verkopen vergemakkelijken. Zo komen bij cursussen en bijeenkomsten bij brancheorganisaties verschillende onderwerpen aan bod waaronder: Hoe ziet de makelaar er van de toekomst uit? Of, Bestaat de makelaars/taxateur over [X] jaren nog wel? Ook daar druipt de onzekerheid vanaf, vooral met de komst van AI zullen makelaars zich moeten aanpassen, en dat zit nou eenmaal niet in hun natuur.

Conclusie

De mens is veranderd, de manier van een woning kopen en verkopen lijkt op het eerste gezicht hetzelfde dan vroeger, maar dat is het niet. Wanneer je ons programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis' volgt wat speciaal voor kopers is ontwikkeld kom je erachter dat je het ook zelf kunt en naast het voordeel van veel geld besparen ontdek je de geheimen van de makelaardij. Ik vertel je namelijk alles wat er voor nodig om wél een huis te kunnen vinden en te kopen.

Succes, ook jij kunt het ZELF!

Reacties
Categorieën