Huis Overbieden Tips: Hoe je succesvol kunt Bieden op een Huis - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huis Overbieden Tips: Hoe je succesvol kunt Bieden op een Huis
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Huis Overbieden Tips: Hoe je succesvol kunt Bieden op een Huis

2 min
0

Eindelijk is het dan zover, je hebt een leuk huis gevonden en bent van plan om een bod te doen, maar….  Er zijn er meer die een bod willen doen. Moet ik nu overbieden? En hoeveel moet ik overbieden? Met welk bod maak ik de meeste kans? Allemaal vragen die potentiële kopers stellen. Dus jij bent niet de enige. In dit artikel "Huis Overbieden Tips" geef ik je alvast een paar tips, wil je alles over het bieden van een huis weten? Kijk dan eens naar de Training Huis Kopen waarin elke stap van de aankoop inclusief geld besparende tips uitvoerig worden uitgelegd. 

Actief contact met de hypotheekadviseur

Veel woningzoekers laten een berekening maken hoeveel ze kunnen lenen. Vervolgens gaan ze op zoek naar een huis en plannen bezichtigingen. Hier kan soms wel maanden overheen gaan waardoor de woningmarkt, de rente maar ook je leencapaciteit kan veranderen. Regelmatig contact met je hypotheekadviseur is dan ook belangrijk om zeker te weten wat je kunt lenen. Ook de bijbehorende maandlasten behoor je te kennen wanneer je een bod op een huis wilt doen. 

Wat is het huis waard?

De waarde van een huis is subjectief en verandert mee met de cyclus van vraag en aanbod. Zo kunnen woningen snel stijgen, maar ook snel dalen. We blijven natuurlijk Nederlanders en willen de beste deal sluiten. Daarom moet je dicht op de markt zitten om niet alleen de waarde van de woning waarop je wilt bieden te kennen, maar ook de marktomstandigheden. Daarnaast laten veel mensen zich leiden door de vraagprijs, maar de vraagprijs wordt in veel gevallen te hoog vastgesteld. Wees daar scherp op!

Het persoonlijke bod

Overal op internet kom ik tips tegen waarin wordt geschreven dat je met een persoonlijk bod opvalt. Dat is allang niet meer zo omdat de meeste mensen dit tegenwoordig doen. Er komt dus meer bij kijken dan een persoonlijke brief bij een bod doen. Natuurlijk kan een persoonlijk bod nog steeds meehelpen maar is niet doorslaggevend. Na jarenlang biedingen te hebben ontvangen ontdekte ik wat succesvolle bieders, die zelfs niet de hoogste bieder waren, gemeen hadden. Een gemeenschappelijke deler die de succesfactor op een huis enorm vergroot. Ook deze informatie deel ik in de training Huis Kopen die ook voor jou beschikbaar is.  

Emoties in bedwang houden?

Dit is iets wat maar weinigen is gegeven wanneer hun droomhuis voorbijkomt. Het enthousiasme straalt ervan af en de makelaar wordt gek van de vraag: Wat moet ik bieden om het huis te kopen? En je raadt het al, de makelaar heeft precies door wat hij of zij, wel of niet moet zeggen. Natuurlijk mag je enthousiast zijn maar voorkom emotioneel bieden, en start met onderzoek naar de waarde van de woning. Daarna bepaal je wat je er maximaal voor over hebt.

Conclusie

Het bieden op een huis maar ook het overbieden moet zorgvuldig worden gedaan. Meestal krijg je hier voldoende tijd voor dus overhaast je niet. Raadpleeg de hypotheekadviseur, doe goed onderzoek en neem emotioneel wat afstand. Het gaat om veel geld!

Je bent gewaarschuwd

Ik heb weleens een huis een ton boven de vraagprijs verkocht terwijl de koper de enige bieder was. Dat overkomt jou toch niet? Volg daarom de training Huis kopen waarin je niet alleen meer leert over de waarde van een huis maar ook hoe je het beste kan bieden. Daarnaast wordt elke stap in het aankoopproces exact uitgelegd waarbij ik ook nog eens tips geef die je veel geld besparen.

 >> Bekijk de training Huis Kopen!

Bieden op een huis?

Reacties
Categorieën