De Zoektocht van Henk-Jan naar een Thuis in Haarlem
Zoektocht van Henk-Jan naar een Thuis in Haarlem
Huis Kopen als Starter
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen als Starter
2 min
0

De Zoektocht van Henk-Jan naar een Thuis in Haarlem

2 min
0

Op 29-jarige leeftijd had Henk-Jan alles wat hij zich kon wensen qua carrière; een vaste baan met goede vooruitzichten. Maar er was één groot doel dat maar niet binnen bereik leek te komen: een eigen huis vinden in Haarlem. Al een jaar lang zocht hij onvermoeibaar door het aanbod, uren op Funda, hopend dat hij er op tijd bij zou zijn voordat weer een woning aan zijn neus voorbij zou gaan.

De wanhoop nabij

De markt in Haarlem was meedogenloos. De prijzen van huizen rezen de pan uit en elke woning die binnen zijn budget leek te vallen, werd binnen enkele dagen verkocht. Het was om hopeloos van te worden. Henk-Jan voelde de wanhoop toenemen, de droom van een eigen plek leek steeds meer op een fata morgana. De afhankelijkheid van z'n ouders maakte hem gek.

Met een zware zucht klom hij weer de trap op naar de zolderkamer bij zijn ouders - zijn toevluchtsoord sinds zijn jeugd. Henk-Jan was ten einde raad. Hij kon niet op zichzelf wonen, kon niet de volgende stap in zijn leven maken. De emoties borrelden op; frustratie, schaamte en een knagend gevoel van onvolledigheid. Zou het ooit goed komen? En wat wanneer het de komende tijd niet zou lukken een huis te kopen

Het keerpunt

Op een avond, terwijl hij de zoveelste afwijzing kreeg te verwerken, stuitte hij op een artikel over de succesformule van Meindert. Een strategie specifiek ontworpen voor starters op de woningmarkt. Met een mengeling van scepticisme en een sprankje hoop, besloot Henk-Jan een gratis adviesgesprek te plannen. 

Het was een keerpunt. Meindert's benadering was anders dan alles wat Henk-Jan tot dan toe had ervaren. Meindert was écht geïnteresseerd en stelde de juiste vragen. Hij gaf toegankelijke tips en deelde een strategie die verder ging dan de oppervlakkige adviezen, het gaf Henk-Jan zich voor het eerst sinds lange tijd weer moed. Hij begon de markt door een nieuwe lens te bekijken, één waarbij hij de touwtjes in handen had.

Buiten de gebaande paden

Geleidelijk veranderde Henk-Jan’s aanpak. Hij leerde hoe hij buiten de gebaande paden kon zoeken, hoe hij zijn verwachtingen kon afstemmen zonder zijn dromen op te geven, en hoe hij met zelfvertrouwen kon onderhandelen. De tips van Nieuwetijdsmakelaar waren niet alleen goede adviezen; ze waren de gereedschappen waarmee Henk-Jan zijn eigen toekomst kon bepalen.

En toen, op een zonnige lentedag, slechts vijf maanden na zijn eerste gesprek met Meindert, tekende Henk-Jan het koopcontract voor een charmant appartement, zijn eerste eigen thuis. Eindelijk was het gelukt!  De opluchting en trots die hij voelde waren onbeschrijfbaar.. Hij kon eindelijk op zichzelf gaan wonen en weg van die zolderkamer bij z'n ouders. 

Niet een verhaal op zich

Dit verhaal van Henk-Jan is niet een verhaal op zich. Enorm veel starters lukt het niet om uit huis te gaan. Dat heeft grote gevolgen voor de toekomst waarmee ze worden beperkt  om de volgende stap te zetten. Maar zoals je hebt gelezen is er nog steeds hoop maar dan moet je wel de juiste stappen zetten.

Wat is jouw verhaal?

Herken je je in het verhaal van Henk-Jan? Ben je ook al maanden of misschien zelfs jaren aan het zoeken zonder resultaat? Deel dan je verhaal met mij door 3 vragen te beantwoorden. Door dit te doen kom je erachter waar de schoen wringt, en ik kan je wat tips geven zodat je wél gericht op zoek kan gaan naar je droomhuis.

De 3 vragen

Wil je met me delen waarom jij geen huis kunt vinden? Klik dan op de link hieronder en vul de 3 vragen in. Je wordt NIET ingeschreven op een mailinglijst en ik ga je NIET spammen.

>> Vul hier de 3 vragen in en Ontgrendel de Sleutel Tot je Droomhuis

PS: Je krijgt dan ook direct toegang tot het gratis e-book: Zó Koop je een Huis!


Reacties
Categorieën