Huis Kopen Zonder Kijken - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Huis Kopen Zonder Kijken
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Huis "Kopen Zonder Kijken"

2 min
0

Gisteravond ben ik er maar eens even goed voor gaan zitten en heb het programma (Huis) "Kopen Zonder Kijken” gekeken. Voor een jong stel werd een huis aangekocht in Alkmaar. Blijkbaar is de nood zo hoog dat je aan dit soort programma’s mee moet doen. En de nood is hoog, ondanks een kleine afkoeling zit de woningmarkt weer volop in de lift. Vooral voor woningen die helemaal af zijn, is de interesse nog steeds groot en nooit weggeweest. Wat ik vooral interessant vind, is dat het team van Kopen Zonder Kijken het wél lukt om een huis te vinden. En dat kun jij ook maar dan moet je wel in mogelijkheden denken en tijd en energie in zo’n traject stoppen.

Populaire huizen

Wanneer een populair huis, op een populaire plek op Funda verschijnt, sta je nog steeds in de rij. Ik heb weleens geroepen dat alle kopers op zoek zijn naar hetzelfde huis. Dat is een mooi afgewerkt en modern huis op een goede plek. Zoals je ziet in zo’n TV-programma liggen daar meestal niet je kansen, tenzij je diep in de buidel wilt/kunt tasten. Je kansen liggen dus bij woningen die niet helemaal af zijn, of (nog) niet op Funda zijn verschenen.

Die bekende wensenlijst

In het programma hebben de kandidaten een lijst gemaakt waaraan een woning moet voldoen. Ze gaven zelf al aan dat ze hierin waarschijnlijk concessie moeten doen. En dit is iets waar jij ook over na kunt denken. Waar moet jouw toekomstige huis absoluut aan voldoen en wat zie jij als een pré. Zo vind ik zelf de ruimte en ligging een bepalende factor maar dat kan voor jou anders zijn.

De mogelijkheden

Uit ervaring weet ik dat veel kopers opzien tegen al het werk wat ze uit moeten (laten) voeren, wanneer ze bijvoorbeeld een gedateerd huis kopen. Ook achterstallig onderhoud is vaak een doorn in het oog en doet potentiële kopers afhaken terwijl hier juist kansen liggen. Een badkamer of keuken is bijvoorbeeld redelijk snel geplaatst. Daarnaast kun je dan iets uitkiezen wat je écht leuk vindt. Kijk dus naar de mogelijkheden maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Wachten tot je een ons weegt

De kandidaten van Kopen Zonder kijken hebben de handtekeningen op de koopovereenkomst gezet waarbij ze geen idee hadden welk huis ze hadden gekocht. Het huis bood voldoende mogelijkheden maar was erg gedateerd. Toch wist het team van Bob er iets fantastisch moois van te maken waarmee ik wil zeggen dat er echt nog wel mogelijkheden zijn om een huis te kopen. Maar wanneer je gaat wachten tot je droomhuis op Funda verschijnt, zou het nog weleens lang kunnen duren voordat jij net zo’n leuk huis koopt dan deze deelnemers.

Maar er is hoop!

Wil jij weten hoe je wél een huis koopt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan waarbij ik je voorzie van de nodige tips en adviezen, zodat jij binnenkort ook de sleutel van je nieuwe huis in ontvangst kan nemen.

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!Verder ben ik benieuwd naar jouw reactie: Zou jij een huis Kopen zonder Kijken? (Reactie plaatsen kan onderaan in dit artikel)

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën