Hoelang duurt het Voordat mijn Huis is Verkocht? - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Hoelang duurt het Voordat mijn Huis is Verkocht?
Huis Verkopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Verkopen Tips
3 min
0

Hoelang Duurt het Voordat mijn Huis is Verkocht?

3 min
0

'Hoelang duurt het voordat mijn huis is verkocht' is een vraag die bijna elke verkoper tijdens een gratis adviesgesprek stelt. Op zich ook een logische vraag omdat je als verkoper nou eenmaal graag een planning van het verkoopproces maakt. In dit artikel vertel ik je hier alles over. 

De gemiddelde verkooptijd

Er is geen vaste formule om precies te voorspellen hoelang het duurt voordat een huis verkocht is. De NVM en CBS komen regelmatig met gemiddelde verkoopduur en prijzen maar helaas zegt dit niets over jouw huis. Gemiddelden zijn ook maar gemiddelden en zijn per regio, plaats en zelfs per wijk of straat soms verschillend. Ook vraag en aanbod op de woningmarkt maar ook naar jouw type huis kan flink verschillen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met verschillende variabelen bij het stellen van verwachtingen.

Locatie speelt een grote rol

Een van de belangrijkste factoren die de verkooptijd beïnvloeden, is de locatie van je huis. In populaire steden of wijken waar de vraag hoog is, kan een huis sneller verkocht worden dan in gebieden met minder vraag. Dit betekent niet dat huizen buiten populaire gebieden niet verkocht kunnen worden, maar het kan wel langer duren voordat er een koper gevonden wordt.

Vraag en aanbod huizen in jouw gebied

Het evenwicht tussen vraag en aanbod op de woningmarkt kan ook van invloed zijn op de verkoopduur. Als er veel vraag is naar huizen en weinig aanbod, kan dit de verkoopduur verkorten. Omgekeerd kan een overschot aan aanbod de verkoopduur verlengen. Het is belangrijk om de markt goed in de gaten te houden en je goed in te lezen in de lokale woningmarkt waar jouw huis staat.

De staat van het huis

De staat van je huis is vaak van invloed zijn op de verkoopduur. Een goed onderhouden en up-to-date huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers en daardoor sneller verkocht. Als je huis echter renovaties of reparaties nodig heeft, kan dit de verkoopduur verlengen. Het is raadzaam om eventueel onderhoud eerst aan te pakken voordat je huis in de verkoop gaat.

Presentatie van je huis

Het is verleidelijk om je huis zo snel mogelijk op Funda te zetten maar dan moet ik je toch even waarschuwen. Het gaat er niet om hoe snel je woning online staat, maar hoe goed en aantrekkelijk je presentatie is. Besteed daar aandacht aan omdat je huis daardoor sneller wordt verkocht, maar ook meer geld oplevert. Kleine investeringen in je huis wat je te koop gaat zetten levert je altijd iets op. Dus even die handen uit de mouwen om je huis verkoopklaar te maken.  

Een strategische vraagprijs

Dit klink misschien vaag maar wanneer je teveel vraagt, en dat weet je vaak zelf wel, loop je het risico dat je potentiële kopers afschrikt. En dat is nou juist het tegenovergestelde van hetgeen jij wilt bereiken. Een te lage vraagprijs zorgt er soms voor dat je huis te weinig opbrengt. Daarom is het belangrijk om hier de juiste balans in te vinden en je huis met een strategische vraagprijs in de markt te zetten. Hierdoor trek je meer geïnteresseerden naar het huis waardoor je huis sneller is verkocht, en daardoor waarschijnlijk ook voor een hogere prijs.  

Makelaar inschakelen of zelf verkopen?

Ook dit is een vraag waar veel verkopers mee worstelen wanneer ze de volgende stap willen zetten. De makelaar kost geld maar neemt je veel werkzaamheden uit handen. Zelf je huis verkopen bespaart je juist weer veel geld maar dan moet ja alles zelf doen. 

Samen met de makelaar je huis verkopen

Een andere manier van je huis verkopen is door het samen met de makelaar te doen. Zo neem je beiden een deel van de werkzaamheden voor je rekening en bespaar je nog steeds veel geld maar ben je verzekerd van goede kwaliteit. Zo'n makelaar is Nieuwetijdsmakelaar. Hierbij kun je ook samen met de makelaar je huis verkopen waarbij je veel geld bespaart en zelf de controle houdt. Wil je weten hoe dat werkt? Vraag dan snel een gratis adviesgesprek aan waarbij wij je exact uitleggen hoe dit werkt en welke kosten daarbij horen.

Tot slot

Hoelang het duurt voordat je huis verkocht is, hangt af van verschillende factoren. De locatie, vraag en aanbod, staat van het huis en vraagprijs kunnen allemaal invloed hebben op de verkoopduur. Het is belangrijk om in te zetten op een strategische vraagprijs waarbij jouw huis voldoende aandacht krijgt van mensen die een bezichtiging aanvragen. Overweeg je huis samen met Nieuwetijdsmakelaar te verkopen zodat je niet alleen veel geld bespaart maar ook op een moderne, transparante en veilige manier je huis verkoopt.

> Bekijk Stappenplan Huis Verkopen

Huis (ver)kopen?

Klik op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën