Welke Verzekeringen moet ik Afsluiten bij het Kopen van een Huis? - Nieuwetijdsmakerlaar.nl
Welke Verzekeringen moet ik Afsluiten bij het Kopen van een Huis?
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Welke Verzekeringen moet ik Afsluiten bij het Kopen van een Huis?

2 min
0

Het kopen van een nieuw huis is vaak een grote stap in iemands leven. Naast het regelen van de financiering en het vinden van de juiste informatie, is het ook belangrijk om te zorgen voor de benodigde verzekeringen. In dit artikel bespreken we de (verplichte) verzekeringen die je moet/kunt afsluiten bij de aankoop van een nieuw huis.

1. Opstalverzekering (Verplicht)

Eén van de belangrijkste verzekeringen die je moet afsluiten bij het kopen van een nieuw huis, is een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de woning zelf, zoals brand-, storm- en waterschade. Het is essentieel om deze verzekering af te sluiten voordat je daadwerkelijk intrekt in je nieuwe woning. Zorg ervoor dat de verzekering is afgesloten voordat je naar de notaris gaat voor de overdracht.

2. Aansprakelijkheidsverzekering (Verstandig)

Naast een opstalverzekering is het ook verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor schade die jij per ongeluk aan anderen of hun eigendommen toebrengt. Bijvoorbeeld als er tijdens een verbouwing schade ontstaat aan het huis van je buren.

3. Inboedelverzekering (Verstandig)

Bij het kopen van een nieuw huis wil je natuurlijk ook je inboedel goed verzekeren. Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan of diefstal van je persoonlijke bezittingen in je nieuwe woning. Denk hierbij aan meubels, elektronica, kleding en sieraden. Zorg ervoor dat de spullen tijdens de verhuizing ook zijn verzekerd.

4. Overlijdensrisicoverzekering (Soms verplicht)

Als je een huis koopt en daarvoor een hypotheek afsluit, kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de hypotheek (deels) wordt afgelost als jij of je partner komt te overlijden. Op deze manier voorkom je dat jouw nabestaanden met hoge financiële lasten achterblijven.

5. Rechtsbijstandverzekering (Verstandig)

Bij de aankoop van een nieuw huis kunnen er ook juridische geschillen ontstaan, bijvoorbeeld met betrekking tot de koopovereenkomst of de bouwkundige staat van de woning. Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand en vergoedt de kosten van eventuele gerechtelijke procedures.

TIP: Begin op tijd

Ik heb regelmatig meegemaakt dat er tijdens de overdracht bij de notaris nog een opstalverzekering ontbrak terwijl de geldverstrekker dit verplicht stelt. Zorg er dus voor dat je op tijd begint je verzekeringen af te sluiten zodat je goed verzekerd bent mocht er onverhoopt iets misgaan.

Conclusie

Bij het kopen van een nieuw huis zijn er verschillende (verplichte) verzekeringen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om deze verzekeringen tijdig af te sluiten, zodat je goed beschermd bent tegen onvoorziene gebeurtenissen. Door het afsluiten van de juiste verzekeringen kun je met een gerust hart verhuizen.

Wil jij een huis kopen en kun je wel wat advies gebruiken? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan!

Klik nu op de button om een telefonische afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën