10 Redenen om Eerst een Huis te Kopen i.p.v. eerst te Verkopen - Nieuwetijdsmakelaar.nl
10 Redenen om Eerst een Huis te Kopen i.p.v. eerst te Verkopen
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

10 Redenen om Eerst een Huis te Kopen i.p.v. eerst te Verkopen

2 min
0

Naast de redenen om eerst je huis te verkopen en daarna pas een nieuw huis te kopen, zijn ook redenen om eerst te kopen. Hieronder vind je 10 redenen om eerst een huis te kopen voordat je jouw huis verkoopt. 

1. Zekerheid van een nieuwe plek

Door eerst een huis te kopen en daarna pas te verkopen kom je nooit zonder huis te zitten. Loop je geen risico om tijdelijk een woning te huren of in een vakantiehuisje te belanden.

2. Zwaarwegende Marktomstandigheden

De marktomstandigheden zoals een snel stijgende woningmarkt en/of krapte in het aanbod kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je een woning hebt gevonden.

3. Meer tijd voor Verbouwingen

Wanneer jouw huis toe is aan modernisering of je wilt nog een verbouwing (laten) uitvoeren heb je hier alle tijd voor. Ondertussen gaat je huis in de verkoop en vindt de overdracht pas plaats wanneer jouw nieuwe huis klaar is. 

4. Persoonlijke Omstandigheden

Wanneer jouw droomhuis voorbijkomt of zich een unieke kans voordat kan dit een overweging zijn om snel door te pakken en eerst het huis te kopen voordat je hebt verkocht.

5. Niet 2x Hoeven Verhuizen

Door eerst te kopen, kunnen mensen direct naar hun nieuwe huis verhuizen zonder tijdelijk ergens anders te verblijven, wat bespaart op verhuiskosten en het ongemak van twee keer verhuizen. Dit is overigens de meest gehoorde reden om eerst te kopen.

6. Mentale Rust

Voor sommige mensen biedt het kopen van een nieuw huis voordat het oude is verkocht, gemoedsrust. Ze weten dat ze een plek hebben ongeacht de tijd die nodig is om hun huidige huis te verkopen.

7. Specifieke Wensen

Mensen met zeer specifieke eisen voor hun volgende woning willen wellicht niet het risico lopen hun huidige huis te verkopen voordat ze iets vinden dat aan al hun criteria voldoet.

8. School en Werk

Voor gezinnen met kinderen kan de locatie van scholen belangrijk zijn. Door eerst te kopen, kunnen ze ervoor zorgen dat hun kinderen in dezelfde school kunnen blijven of naar een specifieke nieuwe school kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van werk.

 9. Minder Stress

Door eerst een huis te kopen weet men waar men terecht komt, kan er rekening gehouden worden met een soepele planning en hoeven de koop en verkoop niet in sneltreinvaart op elkaar aan te sluiten.

10. Emotionele Redenen

Het idee dakloos te worden of om tijdelijk een woning te huren kan voor sommige mensen extreem belangrijk zijn.

Conclusie

Wanneer je een beetje door de redenen heen leest zie je dat het vooral rust geeft wanneer er al een huis is gekocht voordat het “oude” huis wordt verkocht. Niet tijdelijk hoeven te verhuizen of twee keer verhuizen is voor de meeste mensen de grootste reden om eerst te kopen. Maar eerst een huis kopen voordat je het oude hebt verkocht kan ook onrust in je hoofd geven. Maak daarom voor jezelf de balans op wat zwaarder weegt. Vergeet daarbij niet de huidige marktomstandigheden mee te nemen in je beslissing.

Bekijk ook >> Stappenplan huis kopen

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën