Waarom het Hoogste Bod op een Huis Niet altijd tot een Deal leidt - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Waarom het Hoogste Bod op een Huis Niet altijd tot een Deal leidt
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Waarom het Hoogste Bod op een Huis Niet altijd tot een Deal leidt

2 min
0

Je hebt een leuk huis gezien, maakt een afspraak met de makelaar en raakt verliefd op het huis. Je besluit een goed (te hoog) bod neer te leggen en gaat ervan uit dat je koper wordt. Toch wordt de woning verkocht aan een ander. Teleurgesteld blijf je achter en je hoort achteraf dat een lager bod is geaccepteerd. Verbaasd blijf je achter en je hebt geen idee hoe dat komt. Waar ging het mis?

Bekijk ook deze Blogvideo Waarom het Hoogste Bod op een Huis NIET altijd tot een deal Leidt!

Vraag nu een gratis adviesgesprek huis kopen aan!


Meerdere bieders en de reservebank

Laten we even teruggaan naar de basis en je verplaatsen in de verkoper. Ze nodigen een verkoopmakelaar voor een waardebepaling en verkoopgesprek. De woning gaat in verkoop en de verkoopstrategie wordt bepaald. Het doel hiervan is om meerdere geïnteresseerden voor de woning te krijgen en het liefst nog meerdere bieders. Als makelaar wil je graag meerdere bieders want wanneer degene waarmee je in eerste instantie een deal sluit toch afhaakt je mensen op de reservebank hebt zitten. Eigenlijk zeg ik daarmee dat jij onderdeel wordt van het spel wat de verkoopmakelaar speelt. En dat is zijn of haar opdracht.

Huis verkocht aan een lagere bieder

Nadat de biedingen zijn binnengekomen wordt er een keuze gemaakt. Enerzijds op basis van het bedrag inclusief voorwaarden, en anderzijds door de gunfactor. Daarnaast is de verkoper niet verplicht om aan de hoogste bieder te verkopen. Het kan zijn dat een geïnteresseerde die lager heeft geboden toch precies in het kopers profiel van de verkoper past. Ik moet erbij zeggen dat dit natuurlijk niet altijd het geval is en mensen nou eenmaal gek op geld zijn. Toch kan een klein verschil in bod ervoor zorgen dat er toch voor een lager bod wordt gekozen. Maar hoe komt dat? En hoe zorg je ervoor dat jij ook meer kans maakt terwijl je niet de hoogste bieder bent?

De kans op een huis vergroten

Daar zijn allerlei trucjes voor om de gunfactor te verhogen ook al is er geen enkele garantie dat jij uiteindelijk de koper wordt. Dat heb je niet altijd in de hand maar je kunt wel degelijk iets doen aan het vergroten van je kans. Wil jij meer weten hoe je de gunfactor kan vergroten waardoor jij meer kans maakt op een woning? Vraag dan een gratis en vrijblijvende adviesgesprek aan.

Wil jij een huis kopen en kun je wel wat advies gebruiken?
Vraag dan een gratis adviesgesprek aan!

Klik nu op de button om een afspraak te plannen!

Gratis adviesgesprek huis kopenMeindert Zomer van Nieuwetijdsmakelaar


Reacties
Categorieën