Zelf een Huis Kopen Zonder Aankoopmakelaar, Waar Op Letten? - Nieuwetijdsmakelaar
Zelf een Huis Kopen Zonder Aankoopmakelaar, Waar Op Letten?
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Zelf een Huis Kopen Zonder Aankoopmakelaar, Waar Op Letten?

2 min
0

Wanneer je op zoek bent naar een koophuis, en deze zonder aankoopmakelaar wilt kopen kom je al snel allerlei obstakels tegen. Van het plannen van een eerste bezichtiging en het (blind) bieden, tot het maken van de afspraken en het doornemen van de koopovereenkomst. Er komen allerlei zaken voorbij waar jij geen (of minder) verstand van hebt dan de makelaar.

 

Niet voor de koper

Helaas is dit de realiteit, waar de makelaar vroeger als bemiddelaar opereerde zie je tegenwoordig vaste patronen. De makelaar, verkoopmakelaar genoemd is er voor de verkoper, niet voor jou. Dit zijn tegenstrijdige belangen waarbij de verkoper de beste deal wilt sluiten, maar dat wil jij als koper ook.

Voordeel voor de verkoper

Daarnaast wordt het hele verkooptraject in het voordeel van de verkoper uitgelicht. Die gedateerde woning, een beetje opknappen en klaar. Het schilderwerk: Even een beetje schilderen en het ziet er weer als nieuw uit. Dit zijn zomaar twee voorbeelden waarbij de verkoopmakelaar de woning ophemelt ondanks dat er sprake is van (achterstallig) onderhoud. En dan hebben we nog de koopovereenkomst.

Wist jij dit?

Ondanks het feit dat de koopovereenkomsten in de meeste gevallen via een geautomatiseerd systeem wordt gegenereerd zal de makelaar zelf de gegevens in moet vullen. Denk bijvoorbeeld aan het financieringsvoorbehoud indien je een hypotheek nodig hebt. De makelaar vult hier het bedrag in, de verkoper wil graag een zo laag mogelijk bedrag zodat de kans op ontbinding op basis van dit artikel minder is. Hier zijn maar weinig consumenten van op de hoogte. Laat staan van andere artikelen zoals een royementsartikel of hetgeen ontbreekt in de vragenlijst.

Koper heeft het nakijken

Ik heb het zo vaak voorbij zien komen, een koopovereenkomst die in het voordeel van de verkoper is opgesteld waarbij de koper het nakijken heeft wanneer het misgaat. Puur en alleen omdat de makelaar een grote voorsprong in kennis heeft. Daar moet in mijn ogen iets aan veranderen zonder dat je een dure aankoopmakelaar inschakelt.

Huis kopen zonder aankoopmakelaar doe je zó

Daarom heb ik een programma, noemt het aankooptraining of cursus ontwikkeld waarin ik je niet alleen behoed voor onnodige fouten, maar ook help om veel geld te besparen. Neem nou de koopovereenkomst controleren. In deze les leg ik je precies uit waar je op moet letten, wat de valkuilen zijn en hoe je dit kunt voorkomen. En dat begint al met het bieden en de deal sluiten.

In dit programma heb ik alle lessen op logische volgorde achter elkaar gezet dus wanneer jij toe bent aan een bod plaatsen, pak je deze les erbij voordat je een voorstel doet. Of je wilt geld besparen op de notaris! Elke stap in het aankoopproces is te vinden in het programma 'De Sleutel Tot Je Droomhuis'. Onmisbaar voor kopers die zonder aankoopmakelaar een huis willen kopen. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

Door het volgen van dit programma bespaar je niet alleen duizenden euro's, maar kun je veel beter leveren op het niveau van makelaars. Ik geef je praktijkvoorbeelden en deel mijn kennis als makelaar, taxateur en aankoopmakelaar met je. Daarnaast kun je mijn hulp inschakelen door een adviesgesprek in te plannen. Dit is uiteindelijk veel goedkoper dan een aankoopmakelaar.

Reacties
Categorieën