Dit kun jij ook: Hoe Joost en Annet wél hun Droomhuis vonden - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Hoe Joost en Annet wél hun Droomhuis vonden
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Dit kun jij ook: Hoe Joost en Annet wél hun Droomhuis vonden

2 min
0

Joost en Annet waren al een tijdje op zoek naar een huis. Ze hadden zelfs al een aantal keren geboden maar visten telkens achter het net. Het lijkt wel alsof makelaars ons geen woning gunnen? Aldus Annet!

Verkoper bepaalt, koper betaalt

Een huis zoeken en vinden kan een hele opgave worden als je telkens te horen krijgt dat jij niet de gelukkige bent, en er is gekozen voor een andere bieder. Ondanks dat je soms flink hebt overboden, moet de verkoper nog wel met jou in zee willen gaan.

Een moeilijke zoektocht

Annet en Joost hadden allebei specifieke wensen voor hun toekomstige woning. Ze wilden graag genoeg ruimte hebben om een gezin te stichten, een tuin waar ze van konden genieten en een goede locatie met alle voorzieningen in de buurt zoals scholen en kinderopvang. Dit maakte hun zoektocht niet gemakkelijk, aangezien de huizenmarkt erg competitief was. Het leek wel alsof iedereen op zoek was naar hetzelfde huis.

Bezichtigingen vol of te weinig tijd om te kijken

De bezichtigingen voor de woningen die op Funda verschenen waren al snel vol en soms kregen we veel te weinig tijd om de woning goed te bekijken zegt Joost. We zijn al niet zulke snelle beslissers maar doordat we niet alles goed konden bekijken was het nog moeilijker.

Werkgever is er inmiddels ook zat van

Doordat we telkens vrij moesten vragen, begon m’n werkgever te zeuren of ik de bezichtigingen niet in m’n eigen tijd kon doen zei Joost. Geen prettige situatie terwijl we er niets aan konden doen. Sommige makelaars werken alleen overdag en het weekend was soms al helemaal niet bespreekbaar. Ze waren ten einde raad, vooral omdat het huurcontract voor maximaal 2 jaar was overeengekomen en ze inmiddels al een jaar aan het zoeken waren.

Is de aankoopmakelaar dan een optie?

Annet drong erop aan om een aankoopmakelaar in te schakelen die hun aan een woning zou helpen. Maar bij het vergelijken van aankoopmakelaars bleek dat zij het daarvoor te druk hadden en we zelf op zoek moesten gaan. Kwam er dan een woning voorbij die aan hun wensen voldeed, dan konden ze dit aan de aankoopmakelaar aangeven die dan de tweede bezichtiging pas meeging. Dat was dus ook geen oplossing.

Dan de zoektocht maar zelf voortzetten...

Joost kon zich eigenlijk niet voorstellen dat er geen woningen door verkopers zelf werden aangeboden of woningen die op termijn te koop werden aangeboden. Maar hoe kom je daarachter? Hoe komen makelaars dan aan woningen? 

Zijn er écht geen andere mogelijkheden?

Gelukkig had Annet van Nieuwetijdsmakelaar gehoord.  Zou Nieuwetijdsmakelaar dan geen oplossing hebben zei Annet? Geen idee zei Joost. Laten we de website maar eens bekijken. En de rest van het verhaal is geschiedenis.

Joost en Annet hebben dezelfde techniek toegepast die makelaars gebruiken om nieuw aanbod te vinden, en hadden binnen 4 maanden een huis gevonden en gekocht. Hadden we dat maar eerder geweten zei Annet, dat had ons een hoop kopzorgen bespaard.

Inmiddels wonen Joost en Annet in het huis van hun dromen en kunnen nu echt plannen voor de toekomst maken. En je raadt het al, de eerste is op komst!

Dit maakt ook voor jou het verschil

Hoe zou het zijn dat jij direct deze kennis van Nieuwetijdsmakelaar toe zou kunnen passen en wel je droomhuis kan vinden, om wel een gezin te starten!

Speciaal voor woningzoekers die niet willen wachten op Funda heb ik een video gemaakt waar jij ook gebruik van kan maken. Je hoeft alleen maar hier te klikken voor meer informatie.

Snel een Huis Vinden

Reacties
Categorieën