Wat is de Invloed van Criminaliteit op de Huizenprijzen? - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Wat is de Invloed van Criminaliteit op de Huizenprijzen
Huis Kopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Kopen Tips
2 min
0

Wat is de Invloed van Criminaliteit op de Huizenprijzen?

2 min
0

Wat is de invloed van criminaliteit op huizenprijzen?, Dit is een vraag waar de meeste mensen niet echt bewust maar meer onbewust mee bezig zijn. Eerder wordt gesproken over een ‘goede’ en een ‘slechte buurt’. Niemand wil natuurlijk in een slechte buurt wonen maar vanwege de financiële mogelijkheden kan dit anders uitpakken.

Complexe factor voor de huizenprijzen

Criminaliteit is een belangrijke factor die de huizenprijzen kan beïnvloeden. Het verband tussen criminaliteit en huizenprijzen is complex en wordt beïnvloed door verschillende factoren. In dit artikel gaan we dieper in op de invloed van criminaliteit op de huizenprijzen en geven we advies over hoe je hiermee om kunt gaan bij het kopen van een huis.

Hoe criminaliteit de huizenprijzen beïnvloedt

De aanwezigheid van criminaliteit in een buurt kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de huizenprijzen in die buurt. Potentiële kopers zijn vaak terughoudend om een huis te kopen in een buurt of wijk waar criminaliteit hoog is. Wanneer je verschillende wijken met elkaar vergelijkt zal een wijk met veel criminaliteit een lagere waarde van de huizenprijzen weergeven.

Criminaliteit kan ook invloed hebben op de waarde van een individueel huis. Een woning gelegen in een buurt met een hoog criminaliteitscijfer kan minder waard zijn dan een vergelijkbare woning in een veiligere buurt. Over het algemeen zijn kopers meer bereid om voor een woning in een veiligere buurt te betalen maar zoals eerder aangegeven moeten de mogelijkheden dit wel toelaten. 

Tips voor het omgaan met criminaliteit bij het kopen van een huis

Kijk naar de criminaliteitscijfers voordat je een huis koopt, deze gegevens zijn makkelijk online te vinden zoals op de woningsite Funda, ook veel lokale makelaars bieden extra informatie over criminaliteitscijfers op hun website. Ook allerlei andere statistieken zijn online te vinden zodat je een goed beeld krijgt van de samenstelling- en criminaliteitscijfers van een buurt.

Bel eens aan bij de buren is een tip die ik veel potentiële kopers meegeef. De huidige bewoners waarvan je het huis wilt kopen zullen natuurlijk voorzichtig zijn met uitspraken over criminaliteit en overlast. Dit kan dan direct invloed hebben op het besluit van iemand om wel/niet het huis te kopen. De buurtbewoners hebben daar geen direct belang bij waardoor je waarschijnlijk meer informatie krijgt.

Als je een huis hebt gekocht in een buurt met een hoger criminaliteitsniveau, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen zoals gecertificeerde sloten en misschien zelfs een alarminstallatie. Het gaat erom dat jij je veilig voelt in een buurt ondanks het feit dat de criminaliteitscijfers hoger zijn dan gemiddeld. Dit kan potentiële kopers misschien geruststellen en de waarde van het huis verhogen ook al is dat lastig te meten..

Conclusie

Criminaliteitscijfers hebben zeker invloed op de waarde van huizen in een bepaalde wijk of buurt. Mensen betalen liever iets meer door in een goede en veilige buurt te kunnen wonen. Zoek online naar meer informatie over de criminaliteitscijfers en maak contact met de buren en buurtbewoners om hier een beter beeld van te krijgen.

E-book al ontvangen?


Reacties
Categorieën