Waarom zou je Zelf je Huis Verkopen? - Nieuwetijdsmakelaar.nl
Waarom zou je Zelf je Huis Verkopen?
Huis Verkopen Tips
Nieuwetijdsmakelaar
Huis Verkopen Tips
2 min
0

Waarom zou je Zelf je Huis Verkopen?

2 min
0

Nederland is echt zo'n land waar de makelaar nog steeds een grote rol speelt bij het verkopen van huizen. Maar zoals ik al jaren zeg, gaat mijn kleinzoon van inmiddels 8 écht geen duizenden euro's meer aan een makelaar betalen om een huis te kopen, of te verkopen. En ik denk dat hij gelijk heeft. De dienstverlening van veel makelaars, en hetgeen zij ervoor doen, komt lang niet altijd meer overeen met de courtage die zij ervoor vragen. Vooral wanneer huizen als warme broodjes over de toonbank gaan is het kassa! Of toch niet?

Bijna 1000 euro aan opstartkosten? Die is gek!

Ook de presentatie en promotiekosten zijn steeds duurder geworden. Ik sprak afgelopen week een makelaar die bijna 1000 euro aan opstartkosten vraagt. Het wordt steeds gekker, niet alleen de foto's, video en plattegronden maar ook allerlei andere gekkigheid wordt ingezet om zogenaamd de klant te helpen. Maar wist je dat de meeste promotie voor de makelaar zelf wordt gemaakt? Extra opvallen op Funda is volgens mij niet meer nodig. Natuurlijk is dit een slim verdienmodel maar degenen die opvallen zijn de makelaars, niet de woning zelf. Die wordt in deze tijd écht wel gevonden.

Zijn we dan allemaal doorgeslagen?

Ja en nee, een huis goed klaar maken voor de verkoop is nog net zo belangrijk dan jaren terug. Een muurtje wit maken, de plantjes vastzetten en misschien de trap even schilderen. Hetgeen je verkoopt moet er op en top uitzien om het maximale eruit te halen. Hier bewijst ook de styliste direct de meerwaarde. Maar enorme bedragen uitgeven om de woning extra op te laten vallen, terwijl iedereen het online ziet komen lijkt mij in ieder geval volslagen onzin. Maar ja, andere makelaars doen het ook? Dan moeten wij ook wel mee! Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Het is maar net waar jij voor kiest.

Makelaarskosten

Om even op de vraag terug te komen, waarom zou je zelf je huis verkopen, is het eerste antwoord al gegeven. Het zijn de makelaarskosten waarop je bespaart. Dit is dan ook één van de belangrijkste reden waarom mensen kiezen om zelf hun huis te verkopen. Door je huis zelf te verkopen bespaar je echt duizenden euro's. Vooral de bezichtigingen kosten de meeste tijd, en dat is tijd die de makelaar investeert en daar moet voor betaald worden. Waar wanneer je het huis zelf verkoopt, doe je de bezichtigingen ook zelf.

De rondleidingen zelf verzorgen

ik ben van mening dat de verkoper (uitzonderingen daar gelaten) het beste een bezichtiging zelf kan doen. De makelaar is zeker goed in het verzorgen van de bezichtigingen maar er is er maar één die de woonbeleving kan overbrengen. En dat is de verkoper! En dat is nou precies wat de potentiële koper wil weten. Hoe is het om in dat huis te wonen? De verkoper kan je dat precies vertellen. Ook wie er naast wonen en hoe de relatie met de buren is. Wie komen er wel of niet op de buurtbarbeque en wie staat altijd voor een ander klaar? De eigenaar kan je dit vertellen. De makelaar niet!

Huis zelf verkopen in de praktijk

In de praktijk is een huis zelf verkopen niet helemaal de juiste omschrijving. meestal verzorgt de verkoper de bezichtigingen en de eindinspectie. Ook de woningtekst wordt vaak door de verkoper geschreven maar dat kunnen we tegenwoordig beter overlaten aan ChatGPT. Samen je huis verkopen is dan ook eigenlijk een betere omschrijving waarbij zowel de verkoper, als de makelaar werkzaamheden verricht. En dat is precies wat Nieuwetijdsmakelaar ook doet. 

In de Nieuwe Tijd willen mensen meer controle en zelf beslissen, in plaats van alles aan een ander (in dit geval de makelaar) overlaten. Dus wil jij ook zelf je huis verkopen met de ondersteuning en expertise van de makelaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. Stuur ons even een bericht via de website of plan een gratis adviesgesprek zodat we kunnen uitleggen hoe het precies werkt. En wees niet bang, het eerste gesprek is gratis en je zit nergens aan vast. En natuurlijk kunnen we je huis ook op Funda plaatsen. Maar dan veel goedkoper dan een traditionele makelaar.

Terug naar overzicht

Reacties
Categorieën